Sjetteplass for Petter Solberg

Loeb vant Rally Tyskland.

Subaru-føreren Petter Solberg sliter fortsatt med å få fart på sin konkurransebil. I Rally Tyskland måtte han ta til takke med en beskjeden 6. plass.

Regjerende verdensmester Sebastian Loeb tok ingen sjanser på de avsluttende fartsprøvene og sikret seg seieren. Finnen Marcus Grönholm kjørte av veien på den siste fartsprøven og falt fra 2. til 4. plass.

Det var gode nyheter for Loeb, som dermed kuttet forspranget til Grönholm i sammendraget fra 13 til åtte poeng.

Loeb, Citroëns franske fører, vant sitt sjette Rally Tyskland på rad siden det første gang ble arrangert i 2002.

Belgieren Francois Duval tok 2.-plassen i Rally Tyskland, 20,3 sekunder bak Loeb. På tredjeplass fulgte Mikko Hirvonen fra Finland. Petter Solberg ble slått av Loeb med 3.14 minutter.

Duval kjørte strålende på søndagens etapper og var i en egen klasse.

- Jeg må si takk til Duval for at han presset så hardt mot slutten, sa Loeb i sitt seiersintervju. At Duval kjørte så offensivt og vant alle de fem fartsprøvene søndag, var trolig årsaken til at Grönholm måtte ta store sjanser, snurret og til slutt endte i grøfta på den siste etappen.

Grönholms tabbe kostet ham ett minutt og 20 sekunder, og viktige poeng i VM-sammendraget.

SJETTEPLASS: Fortsatt ikke toppfart på subaruen til Petter Solberg. Han endte på sjetteplass i Rally Tyskland. Foto: SPA/Scanpix
SJETTEPLASS: Fortsatt ikke toppfart på subaruen til Petter Solberg. Han endte på sjetteplass i Rally Tyskland. Foto: SPA/Scanpix Vis mer

Seks konkurranser gjenstår i VM-serien. Det neste rallyet går i New Zealand i månedsskiftet august-september.

(NTB)