Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjetteplass ga luksusproblem

For Flatland. Wilhelm vant sprinten.

Ann Kristin Flatland gikk sitt aller beste verdenscuprenn noensinne og fikk 6.-plassen på skiskyttersprinten torsdag. Det ga henne et gedigent luksusproblem.

- Jeg hadde egentlig tenkt å stå over et av rennene her, men nå er jeg veldig i tvil. 6.-plassen jeg sikret meg i denne sprinten, gir meg et veldig godt utgangspunkt for jaktstarten lørdag. Det var egentlig den øvelsen jeg hadde planlagt å stå over.

- Nå er saken den at jeg har lyst til å gå både jakt- og fellesstarten. Dette er et luksusproblem, for jeg tror ikke jeg kommer til å gå begge. Dersom jeg skal være i god form til VM i februar, er det nok lurt å hvile litt. All erfaring tilsier at det er fornuftig å ta det litt roligere i forkant av mesterskap. Jeg merker jo at jeg har gått veldig mange renn i det siste.

- Nå kommer jeg til å bruke fredagen til å tenke over hva jeg skal gjøre. I øyeblikket aner jeg ikke hva det blir til, men hvis du har et råd til meg, så kom med det, sa Ann Kristin Flatland smilende til NTB etter torsdagens renn.

Tyske Kati Wilhelm gikk til topps etter feilfri skyting. Lagvenninnen Andrea Henkel fulgte opp med en fin annenplass foran russiske Svetlana Sleptsova.

Også Ann Kristin Flatland kom seg gjennom uten strafferunder. Hun var likevel 46,7 sekunder bak Wilhelm i mål.

Bra skyting

- Det var godt å få til skytingen her, for det har ikke fungert særlig godt på standplass etter jul. Jeg klarte å slappe veldig godt av da jeg la meg ned i liggende, og i ståendeskytingen tok jeg meg god tid, forklarte Flatland.

NORGES BESTE: Ann Kristin Flatland var 46,7 sekunder bak Wilhelm i mål. Foto: Scanpix
NORGES BESTE: Ann Kristin Flatland var 46,7 sekunder bak Wilhelm i mål. Foto: Scanpix Vis mer

Hun var ikke like godt fornøyd med innsatsen i sporet, og da hun ble fortalt at hun hadde den tiende beste langrennstiden, var hun en smule overrasket.

- Jeg synes ikke det var topp innsats i sporet, men det gikk jevnt hele veien. I løypa føler jeg absolutt at jeg har mer å gå på, sa hun til NTB.

Det er ingen tvil om at Ann Kristin Flatland liker løypene i høyden (1600 moh.) i Anterselva. Det lett kuperte terrenget passer henne bra, noe også torsdagens 6.-plass er et godt bevis på.

Hun har 5.-plass fra VM i fjor som sitt beste internasjonale resultat, men i et rent verdenscuprenn har hun aldri prestert bedre enn det hun klarte på torsdagens sprint. tidligere i år har hun 8.- og 11.-plass som sitt beste.

Godkjent

Tora Berger gikk inn til 10.-plass etter en bom på stående. Hun var 56,5 sekunder bak Kati Wilhelm, så også hun får godkjent. Innsatsen til de andre norske deltakerne var mer ujevn.

Julie Bonnevie-Svendsen endte på 25.-plass etter å ha vært tre ganger i strafferunden. Hun pådro seg ett bom på liggende og to på ståendeskytingen.

Overraskelsesjenta fra forrige helg i Ruhpolding, Solveig Rogstad, kollapset skikkelig på standplass i stående. Hun endte med tre bom og skjøt seg ut av tetkampen etter å ha startet med fullt hus i liggende.

- Jeg synes innsatsen her har vært veldig bra. endelig klarte unge Ann Kristin Flatland å slå til skikkelig også. Det har jeg ventet på lenge, sa trener Audun Svartdal til NTB.

Han understreket at han også var glad over Tora Bergers 10.-plass. Hun viser jevnhet og styrke.

- Solveig Rogstad fortalte at hun var urolig på standplass på ståendeskytingen. Det er slikt som kan skje fra tid til annen, uten at det finnes noen god forklaring, sa treneren.

Verdenscuprennene i Anterselva fortsetter med sprint for menn fredag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media