Sjetteplass, men oppløftende for Oparaebo

Opptur etter 11,30.

OPPTUR: Ezinne Okparaebo løper 100 meter for kvinner under Diamond League-stevnet Bislett Games på Bislett Stadion i Oslo torsdag kveld. Okparaebo kom på 6. plass. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
OPPTUR: Ezinne Okparaebo løper 100 meter for kvinner under Diamond League-stevnet Bislett Games på Bislett Stadion i Oslo torsdag kveld. Okparaebo kom på 6. plass. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

BISLETT (Dagbladet): Selv om det meste dreier seg om «Sirkus Bolt» og mennenes 200 meter, var Ezinne Okparaebo et av friidrett-Norges aller største trekkplaster.

I dagene forut for Diamond League-stevnet har riktignok det meste handlet om en vond tå, og under stevnet på Florø forrige helg var hun et hav bak sin egen norgesrekord med 11,59.

Det var derfor ikke mange som forventet at hun skulle forsvare Bislett-seieren fra i fjor, og i noe så sjeldent som et nesten europeisk felt gikk det for fort for Okparaebo.

Ivet Lalova stakk av med seieren på sterke 11,04 mens Okparaebo endte på sjetteplass etter å ha sluknet av noe på slutten.

Tiden til den norske jenta ble 11,30 - en sterk forbedring fra Florø.

- Dette er bare årets andre 100 meter. Det tar litt tid, men jeg føler jeg fikk vist at jeg hører hjemme i verdenseliten, sa hun til NRK etter løpet.

På spørsmål om den vonde tåa sa hun at det gikk bedre enn forventet.

- Det gikk faktisk fint, jeg har absolutt troa på at dette kan bli en bra sesong, avsluttet hun.