Sjevtsjenko åpnet kontoen

Ukrainas første VM-seier.

(Dagbladet.no): Saudi-Arabia - Ukraina 0-4 (0-2).

Ukraina var på forhånd regnet som en av outsiderne i VM. I den første kampen ble de overkjørt av Spania. I dag lekte de til tider med et svakt Saudi-Arabia, og tok landets første VM-seier gjennom alle tider.

Stjerna våknet

Andrei Sjevtsjenko er mannen alle ukrainere setter sin lit til. Etter skadeavbrekk og en svak Spania-kamp, viste den kommende Chelsea-angriperen hvorfor Roman Abramovitsj har åpnet lommeboka for å lokke ham til London.

Flere ganger var Sjevtsjenko farlig frampå i den første omgangen. Nærmest scoring før pause kom han da han etter 14 minutter fikk stå helt alene etter en corner. Headinga ble imidlertidig reddet på streken.

Men etter at Andrei Rusol og Sergei Rebrov hadde sørget for en komfortabel 2-0 ledelse til pause, var det endelig Sjevtsjenkos tur. Andre omgang var såvidt begynt da superspissen headet inn et frispark fra Maksim Kalinitsjenko.

Kalinitsjenko var et frisk pust gjennom hele kampen, og hadde flere farlige dødballer og innlegg. Fem minutter før slutt fikk han også æren av å avslutte scoringsballet, da han bredsidet ballen i nettaket.

Trener Oleg Blokhin tar allikevel ikke av etter storseieren.

TILBAKE: Etter å ha vært usynlig mot Spania var Andrei Sjevtsjenko tilbake der vi kjenner ham, i målform. Foto: AP
TILBAKE: Etter å ha vært usynlig mot Spania var Andrei Sjevtsjenko tilbake der vi kjenner ham, i målform. Foto: AP Vis mer

– Framtida er fortsatt den samme, vi må nå ha suksess mot Tunisia.

Svake og upresise

Saudi-Arabia imponerte mange i den første kampen mot Tunisia, men i dag ble gjengen fra midtøsten flere nummere for små. Første omgang åpnet horribelt, og omtrent hver eneste touch på ballen var like ved å ende i katastrofe.

Lagets største sjanse i kampen kom faktisk da målscorer Rusol var nær ved å sleive et innlegg i eget mål.

Utover i kampen hevet laget seg noe, men noen scoring var de aldri i nærheten av. Ukraina skrudde på cruise-kontroll, og surfet seieren enkelt i land.

Kan avansere

Med ett poeng er det kun syltynn teori som kan sende araberne videre. Men med storseier over Spania, og uavgjort eller Tunisia-seier over Ukraina kan det allikevel gå.

– Jeg tror ikke våre sjanser til å gå videre er veldig store. Men vi skal kjempe det vi kan, sa Saudi-Arabias trener Marcos Paqueta.

Sjevtsjenko åpnet kontoen

– Nå må vi gi alt mot Spania. Spillerne må være helt på topp, og vi må være oppmerksomme på hurtigheten deres.

  • Din mening: Hvor langt kan Ukraina gå i VM?
IMPONERTE: Maksim Kalinitsjenko imponerte med scoring og en meget presis pasningsfot.