Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjevtsjenko blir politiker

Legger opp som fotballspiller.

TIL POLITIKKEN: Den Ukrainske fotballhelten Andrej Sjevtsjenko legger opp som spiller og satser videre på en karriere i politikken. Foto: REUTERS/Darren Staples / NTB Scanpix
TIL POLITIKKEN: Den Ukrainske fotballhelten Andrej Sjevtsjenko legger opp som spiller og satser videre på en karriere i politikken. Foto: REUTERS/Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Den Ukrainske fotballhelten Andrej Sjevtsjenko legger opp som spiller og satser videre på en karriere i politikken.

Det bekreftet spissen i en pressemelding fra klubben sin, Dinamo Kiev, fredag kveld.

35-åringen avsluttet spillerkarrieren for Ukraina i fotball-EM på hjemmebane. Laget klarte ikke å ta seg videre fra gruppespillet, men Sjevtsjenko blir husket som en helt for sine to scoringer i 2-1-seieren over Sverige.

Sjevtsjenko både startet og avsluttet proffkarrieren som Dinamo Kiev-spiller. I mellomtiden var han flere sesonger i storklubbene Milan og Chelsea.

Angriperen fikk totalt med seg 111 kamper og 48 mål for Ukrainas landslag. Han fikk gullballen som Europas beste fotballspiller i 2004.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media