Sjevtsjenko ferdig på landslaget - fikk applaus fra journalister

- Å gi seg på denne måten gir en god, god følelse, sier Ukrainas spisslegende til Dagbladet.

FERDIG MED ET SMELL: Dette ble det siste Andrej Sjevtsjenko gjorde for Ukrainas landslag: Han taklet på seg et gulkort mot Ashley Young. 35-åringen stopper på 111 kamper og 48 mål for Ukraina. Foto: Carl de Souza/AFP/NTB scanpix
FERDIG MED ET SMELL: Dette ble det siste Andrej Sjevtsjenko gjorde for Ukrainas landslag: Han taklet på seg et gulkort mot Ashley Young. 35-åringen stopper på 111 kamper og 48 mål for Ukraina. Foto: Carl de Souza/AFP/NTB scanpixVis mer

• England-Ukraina 1-0 (0-0)

DONETSK (Dagbladet): Tirsdag klokka 23.50 lokal tid var et kapittel over i ukrainsk fotballhistorie.

Avgjørelsen var ikke noe sjokk, men likevel hadde mange fortsatt et håp om at han skulle fortsette. Så seint som mandag sa landslagssjef Oleg Blokhin at han ikke visste hva Andrej Sjevtsjenko (35) tenkte om sin framtid.

Men kapteinen hadde bestemt seg allerede før EM-exiten mot England (0-1).

Da EM var over, skulle også hans landslagskarriere ta slutt.

Hjem med familien Spisslegenden stoppet ved hjemlandets journalister i pressesonen, og kunngjorde der sin beslutning.

- Dette har vært min plan hele veien. Nå skal jeg hjem, og tilbringe denne kvelden med familien min, sier Sjevtsjenko til reporterne.

En av dem spør ham om han er lei seg over å bli slått ut av EM:

- Det er skuffende, klart det. Men vi spilte en veldig god kamp mot England. Da så vi framtida til dette landslaget, hva som bor i de unge spillerne.

Han pekte på en annen kveld i Donetsk som var mye hardere å svelge for ham personlig:

- Jeg hadde det langt verre mot Hellas i 2009, sier Ukraina-kapteinen, og sikter til da landet mistet VM-plass i Sør-Afrika i 2010 - gjennom tap i playoff-møtene med EM-vinnerne fra 2004.

Sjevtsjenko kommenterte også scoringen Ukraina aldri fikk godkjent i kampen mot England.

- Det var synd, for alle så det jo, unntatt dommerne. Klart vi skulle fått mål. Og ja, vi hadde trengt mer enn en scoring for å gå videre, men hvem vet hva som hadde skjedd om vi hadde utliknet? spør han retorisk.

- En god, god følelse Så tok han farvel med ukrainske journalister, som takket ham med applaus i intervjusonen. Internasjonale medier ønsket han ikke å snakke med. Med et smil forklarte han at han var så tørr i halsen etter sine første uttalelser.

MANGE MINNER: Her kunngjør kapteinen sin avskjed med landslaget. Foto: Lars Hojem Kvam
MANGE MINNER: Her kunngjør kapteinen sin avskjed med landslaget. Foto: Lars Hojem Kvam Vis mer

Helt til Dagbladet ba ham fortelle om sine beste minner i den gule og blå drakta. Da stoppet han noen sekunder.

- Mine beste minner med Ukraina? Det må være å få delta i VM (2006) - også dette her. Det er helt utrolig å spille et EM i sitt eget hjemland, svarer Sjevtsjenko, og legger til:

- Med hjemmefans, folk som støtter oss overalt, sånn som her i Donetsk i kveld. Det gir meg en god, god følelse å slutte sånn.

• Andrej Sjevtsjenko fortsetter i Dinamo Kiev minst en sesong til.