Sjevtsjenko legger seg flat for kritikk

Og utelukker klubbskifte.

(Dagbladet.no): Andrei Sjevtsjenko kom til Chelsea som fotballens mest stabile målmaskin. Denne uke ble det hevdet Chelsea ville leie ham ut til AC Milan, etter bare tre scoringer på 13 kamper i den blå trøya.

Nå snakker ukraineren selv ut om framtida.

- Jeg gir alltid 100 prosent, og jeg er sulten på suksess og ønsker å bli i Chelsea. Jeg har masse respekt for både fansen og Chelsea som klubb. Det samme gjelder engelsk fotball og kulturen her, sier Sjevtsjenko til Chelseas hjemmeside.

At noen mener han ikke innfrir er bare greit.

- Det går opp og ned i sport, det er normalt. Hvis det betyr at folk har meninger og vil kritisere, så respekterer jeg det, sier stjernespissen.

Manager José Mourinho er sterk i troen på at 30-åringen vil lykkes i Premier League. Han sammenlikner Sjevtsjenko med Thierry Henry, som ifølge trenerens bare scoret én gang på sine første 12 matcher for Arsenal.

- Det er ikke lett å tilpasse seg. Italiensk fotball er veldig forskjellig fra engelsk fotball, selv om vi bruker samme system som AC Milan, sier Mourinho.

Han mener Sjevtsjenko leverte en god innsats mot Bolton onsdag, selv om han ikke scoret.

SLAPP AV, GUTTEN MIN: José Mourinho sammenlikner Sjevtsjenko med Henry, som brukte tid på å komme i gang i Premier League. Foto: Scanpix/Reuters
SLAPP AV, GUTTEN MIN: José Mourinho sammenlikner Sjevtsjenko med Henry, som brukte tid på å komme i gang i Premier League. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- For å være ærlig så bryr jeg meg ikke om mål, jeg vurderer spillere etter andre kriterer. Han vet hva jeg tenker om fotball, og jeg kommer til å gi ham maksimal støtte, sier Mourinho.

Milan avviste i går at de ønsker å leie sin tidligere stjernespiss