Sjögren: - Samholdet er vårt største konkurransefortrinn

Alle skryter av miljøet og samholdet i kvinnelandslaget som forbereder seg til VM. Landslagssjef Martin Sjögren mener det er Norges største konkurransefortrinn.

SAMHOLD: Cecilie Redisch Kvamme (til h.) vet at hun er et lite stykke fra førsteelleveren i VM, men bidrar med masse energi og humør i en gruppe der landslagssjef Martin Sjögren beskriver samholdet som Norges fremste konkurransefortrinn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SAMHOLD: Cecilie Redisch Kvamme (til h.) vet at hun er et lite stykke fra førsteelleveren i VM, men bidrar med masse energi og humør i en gruppe der landslagssjef Martin Sjögren beskriver samholdet som Norges fremste konkurransefortrinn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Dette er en gruppe som har vokst seg kjempesterk etter EM. Vi har mottoet «Sterkere sammen», og det passer veldig bra på denne gruppen. Alle vil hele tiden gjøre hverandre enda bedre, sier han til NTB.

Sjögren er veldig klar over utfordringene i et mesterskap, der man har 23 spillere som alle er vant til å spille viktige og til dels dominerende roller i sine lag. Nå er de i en tropp der færre enn halvparten kan være på banen samtidig i kamp. Reservenes vilje og evne til å støtte og backe opp de som skal starte blir veldig viktig.

– Det er helt avgjørende. Alle 23 må kjenne seg veldig delaktige og bidra til å holde energien og konkurransen oppe. Vi har vært tydelige på at bare 11 kan starte, og vi kan i tillegg gjøre tre bytter. I hver kamp er det mange som ikke får spille, men laget består like fullt av 23 spillere, sier han.

– Vi forsøker å gjøre en så god jobb som mulig med å få alle til å kjenne seg delaktige og bli sett.

Miljøskapere

Det er ikke noe problem, skal vi tro noen av spillerne som har befunnet seg i «feil» lag under formasjonsøktene under VM-oppkjøringen i Oslo og Moss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer