MØTTE PRESSEN: Landslagssjef Martin Sjögren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Landslagssjef Martin Sjögren. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Fotball-EM for kvinner

Sjögren føler han har full tillit i spillergruppa: - Vi tror på det vi gjør

Martin Sjögren dagen etter EM-skuffelsen.

APELDOORN (Dagbladet): Landslagssjef Martin Sjögren møtte pressen dagen etter at EM-nedturen var et faktum. Norge reiser hjem uten verken scoringer eller poeng. På treningsanlegget ved Apeldoorn forklarte svensken fiaskoen:

- Dessverre har vi hatt et tøft mesterskap resultatmessig og det er klart det er en skuffelse, uansett hvordan vi vrir på det. Det handler om resultater, der har vi mislykkes, sier Sjögren.

Etter kampen i går ville ikke Ada Hegerberg svare på om hun tillit til landslagssjefen i et tv-intervju med TV 2.

- Føler du at spillerne har tillitt og tro på din spillestil og taktikk? spør Dagbladet.

- Vi har fått bra respons fra spillerne. Vi tror på det vi gjør, men dette blir noe vi må evaluere etter EM.

- Føler du at du har full tillitt i spillergruppa?

- Ja, absolutt.

Det norske laget måtte vinne med tre mål mot Danmark i går, men danskene var aldri truet. Danmark tok ledelsen i åpningsminuttene - og Norge stanget resten av kampen.

Dermed ebbet det ut med tap. Norges resultater i EM er 0-1, 0-2 og 0-1.

- Vi må evaluere det vi har gjort, spillet, hvordan vi slipper inn mål, hvordan vi scorer mål, selv om det ikke er kommet noen scoringer i EM. Vi har ikke hatt noe uttalt resultatmål i EM, men så klart ønsket vi å vinne kamper. Det har vært en stor erfaring - for hele gruppen, sier Sjögren.

- Hva har gått galt i EM?

- Vi har sluppet inn for enkle mål. Vi har hatt for stor avstand i forsvaret. Og vi har skapt for få målsjanser, sier Sjögren.

Han fortsetter:

- Først og fremst er vi skuffet over at vi ikke presterer bedre. Precampen var som planlagt i Oslo, på Ullevaal og videre til Frankrike. Vi møtte et av verdens beste lag og gjorde det helt ok (1-1), sier landslagssjefen.

Nå skal laget straks ut i en VM-kvalik.

- Vi må gjøre en grundig evaluering på det vi har gjort og se på hvordan vi kan gjøre ting bedre. Vi har ikke god tid og starter med treningskamper allerede i september. Da må vi glemme mesterskapet og ta lærdom av det vi har gjort, sier Sjögren.