TABBE: Helton slo et innlegg rett i bena på Sjirokov som satt ballen i mål via en Porto-spiller. Foto: Reuters / Alexander Demianchuk
TABBE: Helton slo et innlegg rett i bena på Sjirokov som satt ballen i mål via en Porto-spiller. Foto: Reuters / Alexander DemianchukVis mer

Sjirokov sørget for Zenit-seier over Porto

Scoret to.

(Dagbladet): • Zenit St. Petersburg - Porto 3-1

Porto tok ledelsen, men Zenit slo tilbake og vant til slutt fortjent 3-1 på eget gress mot de portugisiske mesterne.

Russerne tok med det sine første poeng i årets Champions League etter at de tapte mot APOEL i den første kampen i gruppe G.

Tidlig ledelse James Rodriguez ga Porto ledelsen tidlig i den første omgangen etter glimrende forarbeid av Hulk på venstresiden.

Den ledelsen varte bare i ti minutter.

Roman Sjirokov gjestenes ledermål etter svakt keeperspill av Helton i Porto-buret som slo et innlegg rett i bena på Sjirokov.

Rødt kort Flere mål ble det ikke i den første omgangen, men like før pause ble Porto redusert til ti mann etter en klønete inngrepen av Jorge Fucile på Portos høyreback.

Urugayaneren hadde gult kort fra før, men da han ble satt under press av Aleksandr Kersjakov valgte han å ta ballen med hånda for å komme seg ut av situasjonen.

Det fikk Howard Webb med seg, og sendte Fucile i garderoben.

Danny-mål Med en mann mindre fikk Porto det tøft i den andre omgangen, og Zenit skapte mulighet på mulighet uten å omsette sjansene til mål.

Kvarteret ut i den første omgangen klarte de endelig å lure Helton, og Sjirikov scoret sitt andre for kvelden.

Danny økte til 3-1 mot sine landsmenn etter 73. minutter, og da var kampen i realiteten avgjort.

TOK LEDELSEN: Porto tok ledelsen ved James Rodriguez. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
TOK LEDELSEN: Porto tok ledelsen ved James Rodriguez. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV Vis mer