Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjøen er oddsfavoritt til å vinne hoppuka - uten å ha deltatt i verdenscupen

- Det er overraskende og fantastisk morsomt.

ODDSFAVORITT: 18 år gamle Phillip Sjøen er bookmakernes favoritt til å vinne hoppuka, og det før han har deltatt i et eneste verdenscuprenn. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ODDSFAVORITT: 18 år gamle Phillip Sjøen er bookmakernes favoritt til å vinne hoppuka, og det før han har deltatt i et eneste verdenscuprenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det norske stjerneskuddet i hopp, Phillip Sjøen (18), kan ha en svært god vinter i vente - om man stoler på bookmakerne.

Ifølge tre ulike oddsselskap, så er det Sjøen som troner øverst på podiet når de fire hopprennene i Tyskland og Østerrike er over 6. januar.

De tre selskapene vil gi deg tilbake fire ganger det du setter på Sjøen som vinner - som er foran mer kjente navn som Simon Amman og Kamil Stoch. 

- Jeg vet ikke om noen som har blitt lansert som kandidat til å vinne hoppuka uten å ha tatt et eneste verdenscuppoeng, sier en litt overrasket Espen Bredesen til Dagbladet.

- Det synes jeg er veldig moro at Norge igjen har fått fram en hopper som det internasjonal opinion har tro på. Det er overraskende og det er fantastisk morsomt, sier Arne Scheie om nyheten om at Sjøen er oddsfavoritten.

Markerte seg i sommer Phillip Sjøen markerte seg på det internasjonale hoppkartet i sommer da han kom fra intet og vant Sommer Grand Prix-rennet i Japan.

Under den offisielle treninger under verdenscupåpninga i tyske Klingethal for to uker siden falt stjerneskuddet stygt da han landet etter et svev på hele 148 meter.

Mens resten av laget skal hoppe verdenscup på Lillehammer denne helga, må 18-åringen fortsatt vente med å få sin verdenscupdebut på grunn av skadene.

I fjor kom østerrikske Thomas Diethart fra intet - og vant hoppuka. Sjøen innrømmet i oktober at han har latt seg inspirere.

- Hoppuka er det største du kan vinne som skihopper. I fjor kom Thomas Diethart ut fra intet og vant den, det var det ingen som hadde trodd på forhånd. Jeg kopierer gjerne hans prestasjoner i vinter, sa Sjøen.

- Offensivt Espen Bredesen mener grunnen til at Sjøen får så lave odds hos spillselskapene, er fordi han allerede har vist seg frem - til tross for at han ennå ikke har hoppa verdenscup.

- Jeg synes det er ganske offensivt. Jeg er overraska siden han ikke har hoppa enda, og da allerede er lansert som en favoritt. Da Anders Jacobsen kom som outsider for noen år siden, så var det ingen som brydde seg om det. Dette er helt annerledes, mener Bredesen.

- Men jeg synes han i fred og ro kunne få lov til å få til noe før man hauser han opp som hoppukefavoritt. Jeg tror ikke han selv føler seg som en favoritt, så jeg tror han kommer til å ha det litt på avstand, sier NRKs hoppekspert.

Arne Scheie mener at man ikke kan hoppe sletta ned i Klingenthal uten å bli lagt merke til. Personlig vil han sette Sjøen i en gruppe med outsidere som har mulighet til å hevde seg under hoppuka.

- Han vil absolutt være i en outsidergruppe. Alle piler peker rette veien, og når man da hopper utpå sletta på Klingenthal, så er det mange som fått det med seg, sier Scheie entusiastisk om det store talentet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media