Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjøen med suveren seier

Vant i Japan.

SEIER: Phillip Sjøen tok sin første seier i kontinentalcupen på overlegent vis lørdag. Hopptalentet vant i Sapporo med 23,6 poengs margin.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SEIER: Phillip Sjøen tok sin første seier i kontinentalcupen på overlegent vis lørdag. Hopptalentet vant i Sapporo med 23,6 poengs margin. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Phillip Sjøen tok sin første seier i kontinentalcupen på overlegent vis lørdag.

Hopptalentet vant i Sapporo med 23,6 poengs margin.19-åringen gjorde svev på 134 og 141,5 meter. Spesielt annethoppet var i en klasse for seg.

Sjøen vant foran amerikanske William Rhoads, mens Kenneth Gangnes ble nummer tre.

- Utrolig moro. Hoppinga stemmer utrolig bra, og dette er noe av det beste jeg noen gang har gjort i bakken. Målsettingen er at jeg klarer å hoppe på dette nivået fremover, sa Sjøen etter den solide seieren.

Imponerte sjefen Allerede søndag står et nytt renn i storbakken i japanske Sapporo på programmet. Om en uke kommer den øvrige hoppeliten til Japan, og Sjøen får dermed igjen sjansen til å vise seg fram i verdenscupen.

- Dette blir kjempespennende. Moro å få det til så bra i dag, også får vi se hvor langt det holder både søndag og neste helg. Primært tenker jeg ikke plasseringer. Det viktigste for meg er å få til stabiliteten i bakken, mener Sjøen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er imponert over unggutten.

- Han er i nærheten av sitt toppnivå etter en treningsperiode etter hoppuken, og det er jo selvsagt gledelig med tanke på det som skal skje senere i år, sier Bråthen.

Gangnes på topp Med lørdagens tredjeplass tok Gangnes over sammenlagtledelsen i kontinentalcupen. Han har et 21 poengs forsprang på slovenske Miran Zupancic. Kolbu-hopperen landet på 125 og 132 meter i Sapporo-bakken.

Robert Johansson endte på 15.-plass lørdag. Verken Joachim Hauer eller Andreas Stjernen klarte å ta seg til finaleomgangen.

(NTB)