Sjøen med suveren seier

Vant i Japan.

SEIER: Phillip Sjøen tok sin første seier i kontinentalcupen på overlegent vis lørdag. Hopptalentet vant i Sapporo med 23,6 poengs margin.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SEIER: Phillip Sjøen tok sin første seier i kontinentalcupen på overlegent vis lørdag. Hopptalentet vant i Sapporo med 23,6 poengs margin. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Phillip Sjøen tok sin første seier i kontinentalcupen på overlegent vis lørdag.

Hopptalentet vant i Sapporo med 23,6 poengs margin.19-åringen gjorde svev på 134 og 141,5 meter. Spesielt annethoppet var i en klasse for seg.

Sjøen vant foran amerikanske William Rhoads, mens Kenneth Gangnes ble nummer tre.

- Utrolig moro. Hoppinga stemmer utrolig bra, og dette er noe av det beste jeg noen gang har gjort i bakken. Målsettingen er at jeg klarer å hoppe på dette nivået fremover, sa Sjøen etter den solide seieren.

Imponerte sjefen Allerede søndag står et nytt renn i storbakken i japanske Sapporo på programmet. Om en uke kommer den øvrige hoppeliten til Japan, og Sjøen får dermed igjen sjansen til å vise seg fram i verdenscupen.

- Dette blir kjempespennende. Moro å få det til så bra i dag, også får vi se hvor langt det holder både søndag og neste helg. Primært tenker jeg ikke plasseringer. Det viktigste for meg er å få til stabiliteten i bakken, mener Sjøen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er imponert over unggutten.

- Han er i nærheten av sitt toppnivå etter en treningsperiode etter hoppuken, og det er jo selvsagt gledelig med tanke på det som skal skje senere i år, sier Bråthen.

Gangnes på topp Med lørdagens tredjeplass tok Gangnes over sammenlagtledelsen i kontinentalcupen. Han har et 21 poengs forsprang på slovenske Miran Zupancic. Kolbu-hopperen landet på 125 og 132 meter i Sapporo-bakken.

Robert Johansson endte på 15.-plass lørdag. Verken Joachim Hauer eller Andreas Stjernen klarte å ta seg til finaleomgangen.

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer