- Sjokk å score

Et vådeskudd av backen Mathias Livf (31) sørget for at Storhamar er i rute mot NM-gull.

Tekst: Stian Fyen

- Jeg kom i bra fart gjennom midtsonen, og bare slengte pucken i vei mot mål uten å sikte. Først trodde jeg den lå bak mål. Det var et sjokk å oppdage at pucken gikk inn, sier Mathias Livf til Dagbladet.

Seiersmålet ett minutt og 11 sekunder i sudden death var hans viktigste så langt i karrieren, og resulterte i jubelscener blant Storhamar-fansen og fortvilelse i Vålerenga-leiren.

Irritert keeper

Aller mest skuffet var keeper Tommy Lund.

- Jeg er jævla irritert over at jeg slapp inn 1-2 målet. Sånne pucker skal jeg ta. Nå skal vi ha revansj på Hamar i morgen. Den kampen gleder jeg meg allerede til, sier Tommy Lund etter tapet.

I fjor ble Vålerenga norgesmester etter fire strake finaleseirer.

- Da tapte vi til sammen 12-0 på de to kampene på Jordal. Nå har vi fått en kjempestart, og satser på stinn brakke med over 6000 tilskuere i den første hjemmekampen. I går vant vi på orken. Det må vi fortsette med, sier Storhamar-trener Petter Salsten etter kampen.

Finale foran fødsel

Tom Erik Olsen sørget for Storhamar-ledelse i midtperioden. Han skal bli pappa for andre gang, men valgte NM-finale selv om fødselen kan skje når som helst.

- Jeg har en gutt på to år, og skal bli pappa igjen med det aller første. Terminen er denne uka. 0-1 målet i går gikk rett i krysset. Dette er gulldager, sier en opprømt Tom Erik Olsen. Øystein Olsen utliknet for Vålerenga, før Livf ble matchvinner.

- Vi har mye mer å spille på enn det vi fikk vist i går. Det er fortsatt seks kamper igjen. Det viktigste er å vinne den siste. Ingen tvil om at Vålerenga kommer sterkt tilbake, sier Øystein Olsen til Dagbladet.

MATCHVINNER: - STorhamar-backen Mathias Livf sendte av gårde et vådeskudd i spilleforlengelsen. Pucken gikk inn, og dermed var Livf plutselig matchvinner i den første NM-finalen.