Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sjokk å være best

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Frode Estil (29) visste ikke om han fikk gå i det hele tatt da han kom til OL. Nå har han to sølv på like mange løp. - Jeg følte at jeg kom til OL som femte hjul på vogna, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Plutselig er 29-åringen fra Namsos eneren blant de norske langrennsgutta.

- Det er sjokkerende å være best. Er glad for at Pål Gunnar ga meg tillit allerede i det første rennet. Jeg visste jo at formen var der, og at jeg er bedre enn jeg fikk vist i januar, sier Estil til Dagbladet.

I januar gikk han til 17. plass på jaktstarten og 24. plass på tremila klassisk i Val di Fiemme. Han imponerte ikke større med femteplass på 10-kilometer fri og 4. plass på den påfølgende jaktstarten under NM på Høydalsmo.

Nå er bare Johan Mühlegg bedre. I OL. Og Estil er med ett etterspurt vare i media.

- Litt synd det. Må innrømme at jeg trives veldig godt i skyggen. Får lære litt av Thomas, som kan dette fra før. Det gjelder å ikke bruke for mye krefter på utenomsportslige ting. Var slitsomt etter 15-kilometeren med alt styret, sier Frode.

Ringer Dæhlie?

Om Thomas får nok med seg sjøl, er det andre å ty til for gode råd.

- Bjørn Dæhlie var den flinkeste av oss alle på dette. Jeg får ringe ham, og få noen tips, sier Frode.

Når det gjelder spurtegenskaper har han neppe noe å lære av skikongen. Få - om noen - matcher Thomas Alsgaard i et oppløp. Men Frode holdt på å rote det til for seg sjøl.

- Jeg så ikke Thomas før på målstreken. Trodde at jeg hadde sølvet inne. Det var utrolig sløvt av meg, og det hadde vært veldig bittert å miste sølvet. Men det hadde vært verre om det var medaljen jeg risikerte å miste. Hadde ikke drømt om medalje på jaktstarten, sier Frode.

Som har knivet med Alsgaard i spurter før.

- På juniorlandslaget var det en kar som heter Thomas Weman som var best i spurten. Men jeg og Alsgaard gjorde opp om andreplassene. Jeg er glad ikke Weman var med i dag.

- Fikk sjøltillit

Frode rangerer gårsdagens sølv foran det første.

- Dette sølvet er nesten morsommere. På 15-kilometeren visste jeg at jeg kunne ta medalje, men jeg trodde ikke det var mulig på jakststarten, sier han.

Men prestasjoner følger gjerne nye prestasjoner.

- Jeg fikk sjøltillit etter tremila, og visste at jeg ville ha et godt utgangspunkt etter klassiskdelen. Så jeg gikk til skøytinga med åpent sinn, sier Frode.

Nå går han for gull på femmila.

- Det er mulig for en av de norske - blant annet meg - å slå Mühlegg på femmila.

Men han avviser som en umulighet at han nå er aktuell for en skøyteetappe på stafetten. Det til tross for at skøyting har blitt moro denne sesongen.

- Har jobbet mye, og trent like mye skøyting som klassisk i år. Det har nesten vært artigere å trene skøyting enn klassisk fordi det er flere tekniske detaljer å pusse på. Skøyting er i grunnen veldig fascinerende.

FORMTOPP: - Jeg visste jo at formen var der, og at jeg er bedre enn jeg fikk vist i januar, sier Frode Estil.
<B>SØLVGUTTENE:</B> Frode Estil kom voldsomt og i spurten og fikk betalt på medaljeseremonien i natt.
Hele Norges coronakart