Sjokk: Benitez forlater Newcastle

Spanjolen signerer ikke ny kontrakt med Newcastle.

FERDIG: Rafael Benitez forlater Newcastle United. Foto: REUTERS / Peter Nicholls / NTB Scanpix
FERDIG: Rafael Benitez forlater Newcastle United. Foto: REUTERS / Peter Nicholls / NTB ScanpixVis mer

Rafael Benitez er ferdig i Newcastle etter at det ble klart at han ikke fornyer kontrakten som går ut nå i sommer.

Det bekrefter Newcastle på sine nettsider.

- Det er med skuffelse at vi annonserer at Rafael Benitez forlater Newcastle når kontrakten går ut 30. juni, skriver klubben på Twitter.

- Vi vil takke Rafa og hans trenerapparat for innsatsen deres de siste tre åra, og deres viktighet for det klubben har oppnådd, sier klubben.

Klubben skriver videre at hans trenerapparat vil følge etter. Altså Paco de Míguel Moreno, Antonio Gómez Pérez og Mikel Antia vil også følge Benitez ut dørene på St. James' Park.

Grunnen til hans avskjed skal være at Newcastle ikke klarte å møte hans krav i kontraktsforhandlingene.

Det har lenge vært kjent at Newcastle ikke har vært en klubb med mye penger å bruke i forhold til andre klubber i Premier League. Dette har også Benitez uttrykt tidligere.

- Vi har jobbet hardt med å forlenge Rafas kontrakt over lang tid, men det har ikke vært mulig å komme fram til en avtale med Rafa og hans representanter, skriver Newcastle.

Også Benitez selv har sagt tidligere at han ville helst bli i klubben videre.

- Jeg vil bli. Jeg kan se potensial i denne store klubben, og forhåpentligvis kan vi gjøre ting som vil være bra for alle sammen for å ta steg framover, sa Benitez ifølge Sky Sports.

Etter Benitez avskjed har tidligere Newcastle-spiller Mick Quinn gått i strupen på ledelsen i den tradisjonsrike klubben:

Benitez har vært i klubben siden 2016, og han har bidratt med opprykk og etablering i Premier League. Nå kan det virke som om ferden går videre til Kina.

Forrige sesong klarte Benitez å ta Newcastle til 13. plass i Premier League, og det ble altså det siste spanjolen gjorde for klubben.

Tidligere har veteranen vært manager i klubber som Valencia, Liverpool, Inter, Napoli, Chelsea og Real Madrid.

Klubben skriver at prosessen med å finne en erstatter vil starte nå.