<strong>UTE:</strong> Manchester City er ute av Champions League. Foto: NTB/Scanpix
UTE: Manchester City er ute av Champions League. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Manchester City er ute av Champions League

Sjokk-exit: - Sensasjon

Manchester City er ute av Champions League etter at de tapte for overraskelseslaget Lyon.

Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Lyon 1-3 (0-1)

Det var ikke mange som hadde trodd at Lyon skulle spille Champions League-semifinale før denne sesongen.

Mot alle spådommer har de klart akkurat det.

Med seier mot Juventus i åttendedelsfinalen og Manchester City i kvartfinalen, skal det franske laget nå spille semifinale i Champions League.

- Det er en liten sensasjon, sa Viasport-kommentator Roar Stokke etter kampen.

KOMISK: Det gikk ikke helt som planlagt for Bærum SK-kaptein Lars Iver Slemdal i kampen mot Odd 2 i PostNord-ligaen. Video: Fotballmeida / Lars Iver Slemdal Vis mer

To minutter bestående av en kjempebom av Raheem Sterling, og Lyon-scoring med Moussa Dembélé, var det som skulle avgjøre kampen.

- Det er noe av det verste jeg har sett, sa Lars Tjærnås om bommen til Sterling.

Rett etterpå skulle altså Lyon punktere kampen med 3-1-scoringen til Moussa Dembélé.

- Det er en liten fiasko dette for Manchester City, sa Tjærnås etter kampen.

Fjerde mål

Maxwel Cornet scoret sitt fjerde mål mot City på tre kamper da han scoret 1-0-målet. Kevin De Bruyne utliknet etter flott forarbeid av Raheem Sterling, men innbytter Moussa Dembélé avgjorde kampen med to scoringer etter kjempetabber av City-spillere.

En uvirkelig miss var det også da Sterling, som hadde vært den engelske klubbens farligste spiller, skjøt over helt åpent mål på 1-2 i det 86. minutt etter å ha blitt servert et nesten ferdigscoret innlegg fra Gabriel Jesus.

De seks siste åra har klubber fra Spania (7), England (3) og Italia (2) monopolisert finaleplassene i mesterligaen. I år er det de to øvrige topp-fem-ligaene som får sin stund i sola. Det er Frankrike mot Tyskland i begge semifinaler.

Det er altså den store ligaen som ikke fullførte sesongen etter viruspausen (Ligue 1), og den som startet opp først og var ferdig tidligst (Bundesliga). Lagene fra ligaene som spilte gjennom juli er feid ut.

Dermed blir det Lyon mot Bayern München i semifinalen. I den første spiller Paris Saint-Germain mot Leipzig. Frankrike kan få sin første mesterligavinner siden Marseille i 1993.

Cornet igjen

Lyon tok ledelsen i det 24. minutt. Fernando Marcal, som allerede hadde avverget en City-scoring med en klarering i siste sekund, spilte opp fra egen halvdel. Kyle Walker sov ute på siden og opphevet offside slik at Karl Toko Ekambi kunne storme fram i bakrommet. 19-årige Eric Garcia løp ham opp og taklet, men ballen gikk rett ut til Cornet, som bøyde den rundt keeper Ederson og inn ved stolpen.

I det 69. minutt kom utlikningen. Innbytter Ryan Mahrez spilte fram Raheem Sterling, som vendte bort Jason Denayer nede ved dødlinja og slo presist ut til Kevin De Bruyne, som sikkert plasserte ballen i hjørnet. Dermed kunne City juble for sin 149. scoring denne sesongen.

Alle ventet bare på den 150., men det var Lyon som skulle score resten av målene.

2-1-målet kom etter en fryktelig feilpasning av Aymeric Laporte i det 79. minutt. Houssem Aouar spilte opp på Ekambi, som var i offside, men åpnet beina og lot ballen trille mellom dem. Bak ham kom Dembélé løpende fra riktig side, og han scoret alene med Ederson.

Punktert

Sterling skjøt over helt åpent mål i det 86. minutt, og sekunder seinere punkterte Dembélé kampen da Ederson helt unødvendig ga retur på et skudd fra Aouar.

Guardiola overrasket ved å sende laget på banen i en 3-4-3-formasjon der kaptein Fernandinho var dratt ned som en av tre midtstoppere, mens sidebackene sto høyere enn vanlig. Det var et forsøk på å matche Lyons formasjon, men det fungerte heller dårlig. Lyon tettet meget godt igjen og utnyttet begjærlig kontringssjansene som bød seg.

Noen City-sjanser ble det i slutten av den første omgangen. Lyon-keeper Anthony Lopes ryddet selv opp etter en svak utboksing rett til Ilkay Gündogan, mens Cornet kastet seg og blokkerte da De Bruynes flotte pasning fant Sterling ved hjørnet av 5-meteren.

De fleste trodde utlikningen skulle bli et vendepunkt. I stedet ble det bare et trøstemål.

Lag fra Spania, England og Italia har vunnet mesterligaen 14 av de 15 siste åra. I år blir det tysk eller fransk jubel.

For øvrig er det første gang siden 2006 at semifinalene i mesterligaen spilles uten at Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo er involvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer