Sjokk-exit etter fall

Men Kristine Stavås Skistad og Tiril Udnes Weng imponerte i sprintprologen i Lahti. Martin Johnsrud Sundby stusser over sistnevntes heatvalg. I herreprologen var Johannes Høsflot Klæbo igjen sterkest, mens to av hans argeste rivaler røk sensasjonelt ut.

GIKK PÅ TRYNET: Tereza Beranova. Foto: @olympijskytym
GIKK PÅ TRYNET: Tereza Beranova. Foto: @olympijskytym Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jonna Sundling vant sprintprologen i Lahti.

Kristine Stavås Skistad ble nr. 2. En ny gigantduell mellom Skistad og Sundling står for tur i finaleheatene i Lahti seinere i dag.

Maja Dahlqvist var tredje raskest i prologen - på jakt etter å ta igjen Nadine Fähndrich i kampen om sprintcupen sammenlagt. Nadine Fähndrich skuffet i prologen med en overraskende svak 24. plass.

Tiril Udnes Weng gjorde en meget god prolog (6. plass) og slo utfordreren i totalcupen, Jessie Diggins (10. plass). Det lover godt for resten av dagen og helga for Udnes Weng i kampen om den gule trøya. Udnes Weng tok dessuten fire poeng mer enn Diggins i prologen.

Tiril Udnes Weng valgte heat 5 i likhet Diggins.

- Det synes jeg er et snodig taktisk valg å gå den retningen, sier Viaplays langrennsekspert Martin Johnsrud Sundby og utdyper:

- Alt handler om gul trøye og ikke så mye om seier i dag. Statistisk sett, om du skal på pallen eller vinne, er heat 5 et dårlig valg, rett og slett. Da må man kunne spørre seg om hva målet med denne kvartfinalen og resten av dagen er.

Selv forklarer verdenscuplederen valget slik:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer