Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marco Cecchinato slo Novak Djokovic

Sjokk-exit for Djokovic

Avgjorde på spektakulært vis.

OVERRASKENDE SEIER: Marco Cecchinato jublet ellevilt da seieren over Djokovic var i boks. Foto :AFP PHOTO / Eric FEFERBERG
OVERRASKENDE SEIER: Marco Cecchinato jublet ellevilt da seieren over Djokovic var i boks. Foto :AFP PHOTO / Eric FEFERBERG Vis mer

Novak Djokovic fikk tidlig kniven på strupen. Serberen var storfavoritt i French Open-kampen mot Marco Cecchinato, men fikk det langt tøffere enn mange hadde trodd.

Djokovic har tidligere vært rangert som verdens beste tennisspiller, men har falt til 22. plass. Det er likevel langt over italieneren på 72. plass, men det syntes ikke på banen.

Det første settet tok Cecchinato 6-3, før han fulgte opp med 7-6 i det andre. Da begynte man å se konturene av en sjokkerende exit for den serbiske superstjerna.

Ellevill avslutning

Djokovic slo imidlertid brutalt tilbake. Etter Cecchinatos oppsiktsvekkende snart, vendte Djokovic tilbake til godt gammelt spill, og vant det tredje settet overbevisende 6-1.

Sifrene var såpass suverene at mange trodde at kampen var i ferd med å snu, men i et ellevilt fjerde sett knep den 25 år gamle italieneren seieren.

Det sto 6-6 i det siste settet før de to skulle spille om det potensielt avgjørende poenget. Kampen om det ble knallhard, men et øyeblikk av genialitet tippet det i Cecchinatos fordel.

Djokovic servet knallhardt, men returen fra den andre siden av banen fant veien perfekt til hjørnet av banen bak serberen. En utslitt Cecchinato la seg langflat ut på grusen, strekte armene bakover, og ropte høyt av glede. Han vant det fjerde settet 7-6 og ble gratulert av Djokovic.

Cecchinato er nå klar for semifinalen i French Open. Han er den lavest rangerte semifinalisten i turneringen siden 1999.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media