Sjokk-exit for Rangers

UEFA-cupfinalist Rangers er ute av den nye sesongens europacupturneringer etter sjokktap mot Kaunas i Litauen.

UEFA-cupfinalist Rangers er ute av den nye sesongens europacupturneringer etter sjokktap mot Kaunas i Litauen.

- Det virker latterlig at man kan spille europacupfinale en sesong og bli slått ut i første kamp den neste, men slik er det, og vi har ikke noe å skylde på, sa Rangers-manager Walter Smith etter 1-2-tapet.


Resultatet skapte sjokkbølger i fotballbyen Glasgow, der Rangers-fansen fortvilte og Celtic-fansen gledet seg.

Rangers-fiaskoen skapte glede også i Aalborg. Danske AaB har nå alle tiders sjanse til å sikre seg plass i mesterligaen, ettersom laget skal møte Kaunas i stedet for Rangers i avgjørende kvalifiseringsrunde.


AaB skal onsdag forsvare fem måls ledelse mot bosniske Modrica i returkampen i 2. runde.

Vendte

Rangers greide bare 0-0 i hjemmekampen mot Kaunas, men så ut til å skulle revansjere det forsmedelige resultatet da Kevin Thomson skjøt mellom beina på keeper Marian Kello og ordnet 1-0-ledelse i tirsdagens returkamp.

Kaunas ville det annerledes. Forsvarsspilleren Nerijus Radzius utlignet med et frispark fra langt hold før pause, og i annen omgang var Kaunas klart best. Belønningen kom da Linas Pilibaitis nikket inn vinnermålet tre minutter før slutt.

CUPBOMBE: Rangers hadde bare 0-0 fra hjemmekampen, men trodde nok det skulle ordne seg i Litauen. Slik gikk det ikke. Foto: REUTERS/SCANPIX
CUPBOMBE: Rangers hadde bare 0-0 fra hjemmekampen, men trodde nok det skulle ordne seg i Litauen. Slik gikk det ikke. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Vi hadde være sjanser, men vi greide ikke å utnytte dem. Selv ga vi bort unødige frispark og cornere, og vi fant aldri rytmen. Vi var rett og slett ikke gode nok, sa Walter Smith.

Nedtur

Rangers gjorde det i forrige sesong godt i mesterligaen og sikret plass i UEFA-cupen takket være tredjeplass i gruppespillet. Der spilte laget seg helt fram til finale før Zenit St. Petersburg ble for sterk.

Med tap i 2. kvalifiseringsrunde i mesterligaen blir det ingen UEFA-cuptrøst denne sesongen, og det er katastrofalt for en klubb som Rangers å være ferdig med europacupen før den skotske serien er sparket i gang.

Rangers var høyest rangerte lag i 2. kvalifiseringsrunde, mens bare tre lag har svakere koeffisient enn Kaunas.

Byrival Celtic er for øvrig automatisk klar for gruppespillet i mesterligaen.

(NTB)

Sjokk-exit for Rangers