Sjokk-exit for Rangers

UEFA-cupfinalist Rangers er ute av den nye sesongens europacupturneringer etter sjokktap mot Kaunas i Litauen.

UEFA-cupfinalist Rangers er ute av den nye sesongens europacupturneringer etter sjokktap mot Kaunas i Litauen.

- Det virker latterlig at man kan spille europacupfinale en sesong og bli slått ut i første kamp den neste, men slik er det, og vi har ikke noe å skylde på, sa Rangers-manager Walter Smith etter 1-2-tapet.


Resultatet skapte sjokkbølger i fotballbyen Glasgow, der Rangers-fansen fortvilte og Celtic-fansen gledet seg.

Rangers-fiaskoen skapte glede også i Aalborg. Danske AaB har nå alle tiders sjanse til å sikre seg plass i mesterligaen, ettersom laget skal møte Kaunas i stedet for Rangers i avgjørende kvalifiseringsrunde.


AaB skal onsdag forsvare fem måls ledelse mot bosniske Modrica i returkampen i 2. runde.

Vendte

Rangers greide bare 0-0 i hjemmekampen mot Kaunas, men så ut til å skulle revansjere det forsmedelige resultatet da Kevin Thomson skjøt mellom beina på keeper Marian Kello og ordnet 1-0-ledelse i tirsdagens returkamp.

Kaunas ville det annerledes. Forsvarsspilleren Nerijus Radzius utlignet med et frispark fra langt hold før pause, og i annen omgang var Kaunas klart best. Belønningen kom da Linas Pilibaitis nikket inn vinnermålet tre minutter før slutt.

CUPBOMBE: Rangers hadde bare 0-0 fra hjemmekampen, men trodde nok det skulle ordne seg i Litauen. Slik gikk det ikke. Foto: REUTERS/SCANPIX
CUPBOMBE: Rangers hadde bare 0-0 fra hjemmekampen, men trodde nok det skulle ordne seg i Litauen. Slik gikk det ikke. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Vi hadde være sjanser, men vi greide ikke å utnytte dem. Selv ga vi bort unødige frispark og cornere, og vi fant aldri rytmen. Vi var rett og slett ikke gode nok, sa Walter Smith.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedtur

Rangers gjorde det i forrige sesong godt i mesterligaen og sikret plass i UEFA-cupen takket være tredjeplass i gruppespillet. Der spilte laget seg helt fram til finale før Zenit St. Petersburg ble for sterk.

Med tap i 2. kvalifiseringsrunde i mesterligaen blir det ingen UEFA-cuptrøst denne sesongen, og det er katastrofalt for en klubb som Rangers å være ferdig med europacupen før den skotske serien er sparket i gang.

Rangers var høyest rangerte lag i 2. kvalifiseringsrunde, mens bare tre lag har svakere koeffisient enn Kaunas.

Byrival Celtic er for øvrig automatisk klar for gruppespillet i mesterligaen.

(NTB)

Sjokk-exit for Rangers