Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kritisk for Falla i sprintverdenscupen

Sjokk-exit

Maiken Caspersen Falla røk - på sensasjonelt vis - ut i prologen på Konnerud med tre hundredels margin. I herreprologen var Johannes Høsflot Klæbo i en egen klasse.

UTE: Maiken Caspersen Falla røk ut i prologen i Drammen. Video: NRK Vis mer

Sjokkexiten i prologen på Konnerud er svært kritisk for Maiken Caspersen Falla, som vant sprinten i Granåsen for to uker siden, i kampen om å vinne sprintverdenscupen sammenlagt.

Sprinten i Drammen, der Falla har vunnet en rekke ganger, ble dermed en kjempenedtur for den norske sprintdronningen.

- Det skjedde ikke så mye annet enn at jeg gikk en ganske dårlig prolog, sa Falla til NRK etter at skuffelsen var et faktum.

- Men det er veldig synd å ryke ut i prologen, for jeg vet jeg er så mye bedre når det kommer til heat. Det har jeg vist i hele år. Jeg er litt skuffa, og har litt vanskelig for å tro det akkurat nå, tiføyde hun.

Terreng taper hun også i kampen om en ny sammenlagtseier i sprintverdenscupen. Der leder svenske Linn Svahn foran slovenske Anamarija Lampic og svenske Jonna Sundling. Falla er nummer fire, 98 poeng bak Svahn.

NYBEGYNNER: Den meriterte sprinteren Maiken Caspersen Falla mener supertalentet Kristine Stavås Skistad fremdeles har mye å lære, både i og utenfor skisporet. Video/reporter: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

Onsdag var Falla slått av prologvinner Katja Visnar med hele 6,76 sekunder. I snøværet på Konnerud var den slovenske veteranen best av alle. Nærmest seg på resultatlista hadde hun svenske Sundling, mens Lampic sørget for to slovenske jenter i topp tre.

Mathilde Myhrvold ble overraskende beste norske jente i prologen med en sterk femteplass. Vind-løperen overrasket alle da hun tok bronsemedaljen under NM-sprinten nettopp på Konnerud tidligere i vinter. Onsdag fikk hun sin verdenscupdebut i prologen og ble slått med kun to sekunder av teten.

Landslagsløper Ane Appelkvist Stenseth ble nest beste norske jente med sjuendeplass, slått med 2,25 sekunder av Visnar.

OVERRASKET SEG SELV: Maiken Caspersen Falla vant sitt femte NM-gull på sprint. Det hadde hun ikke forventet. Video: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

Ti norske jenter er klare for utslagsrundene. Blant dem er hjemmehåpet Kristine Stavås Skistad.

Verdenscupdebutant Martine Engebretsen sikret seg den siste kvartfinaleplassen fra startnummer 52. Hun skjøv med det Maiken Caspersen Falla ut av utslagsrundene.

Suveren Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo var i egen klasse i prologen foran verdenscupsprinten i langrenn på Konnerud.

Håvard Solås Taugbøl fulgte nærmest Klæbo. Han var samtidig slått med 3,85 sekunder. Alexander Bolsjunov på tredjeplass krysset målstreken 4,22 sekunder bak den suverene vinneren.

Klæbo leder sprintverdenscupen klart foran lagkamerat Pål Golberg og franske Lucas Chanavat. Onsdag får han muligheten til å øke forspranget.

For Chanavat og de franske løperne endte prologen i snøværet på Konnerud i fiasko. Chanavat brakk en stav, røk ut og må se utslagsrundene fra sidelinjen.

Den norske dominansen i prologen var stor. Sindre Bjørnestad Skar ble fjerdemann og hadde Gjøran Tefre, Erik Valnes og Eirik Brandsdal på plassene bak seg.

Klare for utslagsrundene senere onsdag er også Kasper Stadaas, Harald Astrup Arnesen, Emil Iversen, Pål Trøan Aune, Even Northug og verdenscupdebutant Thomas Helland Larsen.

Debuterte i det gode selskap gjorde også den ferske juniorverdensmesteren i sprint, Ansgar Evensen. Vind-løperen, som sjokkerte da han ble norgsmester i sprint nettopp på Konnerud i slutten av januar, kom for sent til å sikre seg plass i utslagsrundene.

Finn Hågen Krogh og Jørgen Sæternes Ulvang ble også slått ut.

Hele Norges coronakart