Sjokk i FA-cupen

Newcastle gikk på pinlig smell mot League One-laget Cambridge United.

MATCHVINNER: Se målet som sendte Newcastle ut av FA-cupen.

Publisert
Sist oppdatert

Joe Ironside avsluttet et strøkent angrep med å dundre inn kampens eneste mål for laget som spiller på nivå tre i England.

Newcastle hadde flere store sjanser, og fikk blant annet to mål annullert for offside, men greide aldri å finne veien til nettmaskene.

Kieran Trippier fikk blant annet debuten sin for Newcastle etter overgangen fra Atlético Madrid tidligere denne uka. I tillegg startet stjerner som Allan Saint-Maximin, Jonjo Shelvey og Joelinton.

Uten at det hjalp …

- Det er alltid en askepotthistorie og ei bombe i denne turneringen, og vi håpet at det var oss helt til vi så lagoppstillingen til Newcastle. De stilte et veldig sterkt lag, sier Cambridge-manager Mark Bonner til BBC.

Matchvinner Joe Ironside følger opp:

- Jeg er tom for ord. Dette er akkurat det alle drømte om før kampen. Alen Shearer var helten min, så bare å spille på denne banen er en drøm for meg. Og nå ble jeg matchvinner her.

EN DAG DE ALDRI GLEMMER: Cambridge-spillerne jubler for Newcastle-skalpen. Foto: NTB
EN DAG DE ALDRI GLEMMER: Cambridge-spillerne jubler for Newcastle-skalpen. Foto: NTB Vis mer

Burnley utslått

Burnley forsvant også ut av FA-cupen lørdag etter tap for Huddersfield. To Huddersfield-scoringer det siste kvarteret sørget for 2-1-seier.

Noen kjempeoverraskelse var resultatet ikke. Burnley har bare to lag bak seg i bunnen av Premier League-tabellen, mens Huddersfield ligger på sjetteplass på nest øverste nivå i engelsk fotball.

Lørdag var det Burnley som kom best i gang og tok ledelsen ved Jay Rodriguez etter en snau halvtimes spill. Det målet så lenge ut til å avgjøre kampen.

En sluttspurt fra Huddersfield det siste kvarteret snudde imidlertid kampen med scoringer av Josh Koroma og Matty Pearson.

Bedre gikk det for et annet Premier League-lag, Crystal Palace. London-klubben slo Millwall 2–1 i en kamp der franske Jean-Philippe Mateta ble matchvinner.

Exit ble det også for Watford, som fikk kjempetrøbbel mot Premier League-kollega Leicester. Mannskapet til Brendan Rodgers tok til slutt en svært overbevisende 4-1-seier etter scoringer av Youri Tielemans, James Maddison, Harvey Barnes og Marc Albrighton.

Joshua King var ikke på banen for Watford.

Enkelt for Brentford

Brentford hadde på sin side ingen problemer med å sikre plass i 4. runde mot Port vale. Kampen, der Bryan Mbeumo ble dagens mann med tre scoringer, endte 4–1.

Kristoffer Ajer er fortsatt på Brentfords skadeliste.

Southampton, Everton og Chelsea skal alle i aksjon seinere lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer