Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokk i Molde-leiren:
- Han fortjener ikke dette utenfor fotballen

Kona til tidligere Molde-spiller Joshua Gatt rammet av alvorlig kreft. - Vi tenker på dem hele gjengen, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

RYSTET: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
RYSTET: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Fra 2011 til 2016 spilte han i Molde. Nå opprører skjebnen til Joshua Gatt (26) og kona Melissa (25) hele Molde-miljøet.

Melissa er rammet av en sjelden type kreft. Ektemannen er helt fortvilet. Nå ber amerikaneren om økonomisk hjelp, slik at hun kan redde livet.

- Josh er en fantastisk gutt. Vi tenker på ham og Melissa, sier Solskjær til Dagbladet.

FRA LYKKE TIL SORG: Kona til tidligere Molde-spiller Joshua Gatt - Melissa - kjemper sin livs kamp. Her fra da de giftet seg. Foto: Privat
FRA LYKKE TIL SORG: Kona til tidligere Molde-spiller Joshua Gatt - Melissa - kjemper sin livs kamp. Her fra da de giftet seg. Foto: Privat Vis mer

Gatt har brukt sosiale medier hyppig den siste tida. Han ber om hjelp i den desperate situasjonen han og kona befinner seg i. Ifølge Gatt handler det om liv eller død.

Sjelden krefttype

Den tidligere Molde-spilleren skriver:

- Min kone og jeg har akkurat mottatt nyheter som vi aldri kunne forberede oss på. Hun er diagnostisert med en sjelden type kreft i thymus (organ bak brystbeinet). Dette kunne ikke kommet på et verre tidspunkt, forteller han.

- Jeg er for tida arbeidsledig og prøver å få meg jobb som fotballspiller. Dette har vært jobben min de siste åtte åra. Kreften har spredt seg og nå er det bare behandling som gjelder. Jeg ønsker å bli gammel med min store kjærlighet. Vi vil ha barn. Vi vil se barna våre vokse opp og få egne barn igjen. Vi trenger all hjelp vi kan få. Hvis du har noe å gi, så ber jeg deg om å hjelpe til å redde kona mi.

Gatt fortsetter:

- Kreften er aggressiv og sprer seg raskt. Hvis noen vet om en dyktig lege eller spesialist som kan behandle henne, la oss få vite det. Alt vil hjelpe.

77 kamper

26-åringen ble hentet til Molde av Solskjær før 2011-sesongen. Han kommer fra Michigan og går for å være en rask, offensiv spiller. Han har to A-landskamper for USA.

HENTET AV SOLSKJÆR: Joshua Gatt (t.v.) spilte i Molde fra 2011 til 2016. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HENTET AV SOLSKJÆR: Joshua Gatt (t.v.) spilte i Molde fra 2011 til 2016. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

I Molde spilte han 77 obligatoriske kamper. Han hadde en lang skadeperiode fra sommeren 2013 og kom tilbake for fullt høsten 2016. Året etter meldte han overgang til Minnesota United i USA. Nå står han uten klubb.

Nåværende og tidligere Molde-spillere er sjokkert over tragedien som har rammet Gatts kone:

- Josh er en super gutt som har hatt mye uflaks i fotballkarrieren. Han fortjener ikke dette utenfor fotballen, sier Solskjær til Dagbladet.

- Vi er nok med og bidrar hele gjengen. Så får vi håpe at de finner ut av det.

Krysser fingrene

Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland er blant dem som har engasjert seg. På Twitter skriver den tidligere sisteskansen på Aker Stadion:

- Kona til min tidligere lagkamerat og venn er blitt diagnostisert med kreft. Alle bidrag vil være til stor hjelp for dem, sånn at de kan få den hjelpen de trenger. Jeg krysser fingrene for dere begge og at dere vil vinne denne kampen.

Twitter skriver Gatt:

- Hei, alle sammen. Vi er veldig glade for alle som støtter oss i det tøffeste øyeblikket i livet vårt. Støtten fra alle har vært overveldende og helt ærlig: Utrolig. Vi har fått nyheten om at kreften har spredt seg til binyrene. Vær så snill å dele historien vår. Vi trenger alle positive tanker nå. Vi skal vinne denne kampen. Jeg vet det.

- Tenker på ham

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Gatt. Selv forbereder Solskjær seg til helgas start i Eliteserien der Sandefjord kommer på besøk søndag.

- Vi tenker på dem hele gjengen, sier han til Dagbladet.

Det samme gjør Toronto-spiller Ben Spencer, som spilte sammen med Gatt i Molde i tre år.

- Josh og Melissa er fantastiske mennesker som trenger hjelp i en tøff tid, skriver han.

- Kreft i thymus-kjertelen er en sjelden sykdom. Men hvis det skjer bør den behandles i tide. Med riktig behandling til rett tid kan kreften kureres, skriver nettstedet omhelse.com.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!