STERK: Nicklas Bendtner bruker muskler i duell med Ajax-spiller Nick Viergever. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
STERK: Nicklas Bendtner bruker muskler i duell med Ajax-spiller Nick Viergever. Foto: Ole Martin Wold / NTB ScanpixVis mer

Europa League

Sjokk og bråk i Ajax:
- Fiaskoen er komplett

Fokus på uerfaren trener og dårlig spillerlogistikk i nederlandske aviser dagen etter tapet for Rosenborg.

Rosenborg - Ajax 3-2

TRONDHEIM (Dagbladet): Tapet for Rosenborg - og exiten i Europa - er en bitter pille å svelge for Ajax.

- Fiaskoen er komplett, skriver den nederlandske avisa De Telegraaf i referatet fra kampen i dag.

- For første gang på 51 år blir det ikke noe spill i Europa. Det var kort vei fra suksess til fiasko.

De rundt 200 tilreisende Ajax-supporterne forlot Lerkendal i sjokk. Det som fram til 80 minutter så lyst ut, endte med en blytung hjemtur til Amsterdam.

Dramatisk nedtur

Ajax ledet 2-1 og så ut til å dra det hele i land. Så ble Samuel Adegbenro byttet innpå. Han brukte ni minutter på å snu kampen for Rosenborg. Da dommeren blåste i fløyta, sto det 3-2.

PÅ FØRSTESIDA: Den nederlandske storavisa De Telegraaf har henvisning på kampen oppe til høyre på førstesida: «Oi, oi, Ajax» lyder tittelen.
PÅ FØRSTESIDA: Den nederlandske storavisa De Telegraaf har henvisning på kampen oppe til høyre på førstesida: «Oi, oi, Ajax» lyder tittelen. Vis mer

- Dette er en dramatisk nedtur for klubben. Utrolig skuffende. Nå må alle se seg i speilet. Både direktører, spillere og trenere, sier klubbdirektør Edwin van der Sar, ifølge Algemeen Dagblad.

Presset vil nå øke på trener Marcel Keizer etter ydmykelsen i Trondheim. Han ble ansatt i juni på en toårskontrakt.

Skeptisk

Keizer kom fra Jong Ajax, og Algemeen Dagblad skriver at sportsditrektør Marc Overmars var skeptisk til ansettelsen.

Han ønsket angivelig en mer erfaren trener. Til dette sier van der Saar:

- Vi har gjort et veivalg og må stå for det. Skulle vi plutselig endre kursen? Situasjonen er veldig vanskelig i Amsterdam. Nå er det viktig at vi får med oss et godt resultat mot VVV Venlo på søndag. Deretter kommer det en landslagspause hvor vi kan slikke sårene våre.

Kritikk

Det som har vært spesielt gjenstand for bråk i Ajax, er spillerlogistikken. Davy Klaassen, Bertrand Traoré og Davinson Sánchez er folk som har gått til andre klubber. De er ikke blitt erstattet, og det er et faktum sportsdirektør Overmars må ta kritikk for.

Etter kampen i går kveld ville trener Keizer likevel ikke skylde på andre omstendigheter enn at Ajax var for svake.

- Jeg tror vi spilte med åtte spillere som også spilte finalen i Europa League mot Manchester United for tre måneder siden, påpekte han.

Snudde kampen

- Vi startet veldig bra, men kom under 0-1. Deretter klarte vi å snu kampen og var videre. Til slutt mislyktes vi, sa Ajax-treneren.

Storstjerna Klaas-Jan Huntelaar uttalte til nederlandske journalister i pressesonen på Lerkendal at han var skuffet over ikke å starte kampen.

- Vi hadde nok sjanser til å avgjøre, men gjorde for mange feil på midtbanen. Jeg trodde jeg skulle starte kampen, men det er treneren som bestemmer. En virkelig frustrerende kveld, konkluderte Huntelaar.

Sjekk lagene Rosenborg kan møte

FRUSTRENDE KVELD: Ajax-trener Marcel Keizer. Foto: NTB Scanpix
FRUSTRENDE KVELD: Ajax-trener Marcel Keizer. Foto: NTB Scanpix Vis mer