Sjokk og vantro etter ny fiasko

Rosenborg inviterte til 16. mai-fest på Lerkendal. Festen ble forvandlet til et mareritt. Tapte 0-2 for Haugesund. - Jeg har det blytungt, sier hardt presset Horneland.

NYTT TAP: Krisa fortsetter for Rosenborg. 16. mai ble det hjemmetap for Haugesund. Video: Eurosport Vis mer
  • Rosenborg – Haugesund 0–2 (0–1)

LERKENDAL (Dagbladet): Lerkendal stadion var godt fylt opp da Rosenborg tok imot Haugesund til 16. mai-kamp i kveld. Muligens lå det en tro der om at Rosenborg skulle snu det etter en grusom start

Men heller ikke i kveld kom vårløsningen. Tvert imot: 16. mai-kampen på Lerkendal endte med en dunderfiasko.

Christian Grindheim sendte Haugesund i ledelsen rett før pause. Da timen var spilt, økte Fredrik Pallesen Knudsen til 2-0. Da kokte det over for publikum på Lerkendal.

Flere begynte å pipe mot sine egne og det var sarkastiske tilrop. Rosenborg klarte aldri å komme tilbake.

I EN TYNN TRÅD: Eirik Horneland har fått en forferdelig start som Rosenborg-trener. Trolig henger jobben i en tynn tråd. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
I EN TYNN TRÅD: Eirik Horneland har fått en forferdelig start som Rosenborg-trener. Trolig henger jobben i en tynn tråd. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Nå er vondt blitt til verre for trener Eirik Horneland. Laget ligger nest sist i Eliteserien. Flere har allerede spurt seg om han er riktig mann for Rosenborg. Men det som har vært en bris rundt trenerspørsmålet, kommer nå til å brygge opp til orkan styrke.

- Jeg har det blytungt, innrømmer RBK-sjefen.

- Det var en ordentlig svak prestasjon. Mange folk hadde kommet for å se oss underholde. Men dette var stusslige saker.

- Hva tenker du om din egen posisjon?

- Jeg tror alle skjønner at det er en problematisk sak. Vi står med seks poeng etter åtte kamper. Det er ikke kjekt å være leder for et produkt som ikke leverer.

Han fortsetter:

- Vi er et lag i trøbbel og uten selvtillit. Vi evner ikke å bryte ned motstanderen.

Han erkjenner at han trodde Rosenborg var på gang. Men nok en gang brøt kollektivet sammen:

- Vi henger ikke sammen som lag. Haugesund er tøffere enn oss og gjør det vanskelig for oss. Jeg synes vi har hatt progresjon på trening og trodde vi skulle få en forløsning her. Så skjer det at motstanderne er best. Det er litt uforståelig for meg.

Kritisk Rekdal

Rosenborg hadde banespillet mest, men klarte ikke å skape veldig mange sjanser. Underveis i kampen sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal på direkten:

- Rosenborg ligger sist på tabellen og har hatt en forferdelig sesongstart. Det er så mye feil på Lerkendal for øyeblikket.

Rekdal fortsatte:

- Det er totalt uventet at Rosenborg skal slite så mye som de gjør. Det er helt greit at Haugesund leder. De har fått som fortjent, og det er skremmende. Rosenborg ser hjelpeløse ut. Det er uforståelig. Det skal egentlig ikke gå an.

Opptakten til kampen var turbulent. Horneland vakte oppsikt igjen da han vraket Nicklas Bendtner. Dette var andre gang på rad. Og signalet er ikke til å ta feil av: Dansken skal bort. Helst i sommer.

Samtidig spiller Horneland et dristig spill. Han vasser ikke i gode spisser. Før kampen hadde Rosenborg scoret fire mål på sju runder. Ingen av målene hadde spissene stått for.

Underveis i kampen ropte publikum på Bendtner.

- Jeg skjønner at spørsmålene kommer. Men det orker jeg ikke å snakke om nå, sier Horneland.

Stor sjanse

Oppgjørets soleklart største sjanse i åpningsminuttene hadde Haugesund. Ibrahima Wadji kom alene med André Hansen, men RBK-keeperen viste klasse.

VANT 2-0: Haugesund-spillerne jubler etter Christian Grindheims 1-0-scoring.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
VANT 2-0: Haugesund-spillerne jubler etter Christian Grindheims 1-0-scoring. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg hadde ballen mest i første omgang. Men laget fungerer ikke sånn det skal i angrep. På Twitter skrev fotballekspert på TV 2, Jesper Mathisen:

«RBK ligger under og det er fullt fortjent. Wadji har et annet gir enn midtstopperne til Horneland, og offensivt skaper altså RBK null og niks.»

Omgangen så ut til å ende med uavgjort 0–0. Rett før pause fikk imidlertid Haugesund frispark. Ballen fra Alexander Stølås endte hos Christian Grindheim, som raget høyest og headet den i mål.

Raseri

Rosenborg gikk friskt ut i andre omgang. Men igjen: Laget produserer knapt sjanser.

Da Fredrik Pallesen Knudsen headet Haugesund opp i 2-0-ledelse etter en rundt en time, var det som om lufta gikk ut av Lerkendal.

Flere på tribunen reagerte med raseri. Det som skulle være en fest – og opptakten til 17. mai – kulminerte i en gedigen fiasko. Flere ropte også på Bendtner.

Etter kampen peip publikum mot sine egne.

- Det gjør vondt, sier Pål André Helland.

Søndag tar Rosenborg imot Mjøndalen hjemme. Taper laget den kampen, spørs det om ikke Hornelands dager i Rosenborg er talte. Og hvor mange av de 17 799 tilskuerne kommer tilbake?

- Akkurat nå er vi rett og slett ikke bedre. Vi takler ikke motgang. Ingen av oss har vært borti dette før i en klubb av Rosenborgs dimensjoner, sier Helland.