Han var en av Norges beste skihoppere og satte verdensrekord på 251,5 meter i 2015.
Men de siste tre åra har vært tøffe for Fannemel. Sommeren 2019 falt han og ødela korsbånd og menisk i Wisla i Polen.

Før helga tenkte han at han var kommet til veis ende: Karrieren var over. Dette betrodde han også lagkamerater, der de satt i en badstue og forberedte to renn i kontinentalcupen (COC) i Ruka i Finland.
Men så ble alt snudd på hodet:
Lørdag vant han rennet. Søndag kom han på tredjeplass. Dermed hoppet han inn en såkalt kvoteplass, noe som gjør at han er kvalifisert til Hoppuka i Tyskland og Østerrike om halvannen uke.

Hopp-pappa raser
- Dette kommer litt ut fra intet. Det føles heldig, men bra, forteller hoppveteranen til Dagbladet.
- Hva skjedde, egentlig?
- For å være helt ærlig: Jeg reiste til Finland med en følelse av at det var mine to siste hopprenn. Dette var det ikke så mange som kjente til, utover noen lagkamerater på COC-laget. De visste at det kunne være mine siste renn hvis jeg ikke fikk ting til å fungere.
Han fortsetter:
- Vi satt i badstua fredag kveld. Vi er ærlige med hverandre hele tida. Så sa jeg: «Vi får se hva jeg finner på etter jul.» Da skjønte de hvilke kort jeg hadde på hånda.

Da lørdagen kom i Ruka, sto verden knapt til påske, for å si det sånn. Værforholdene var dårlige. Men arrangøren bestemte seg for å gjennomføre én omgang.
Vinner?
Anders Fannemel, som hoppet 141,5 meter.
Flaks?
Nei.

- Jeg lever under fattigdomsgrensa
Søndag fulgte han opp med en tredjeplass. Resultatet av dette er at han hoppet inn en ekstra plass for Norge i Hoppuka. Tradisjonen er at den som gjør det, også får plassen.
Nå skal han delta i verdens mest prestisjefylte hoppturnering fra 29. desember til 6. januar.
- Det er litt sånn skihopping er på godt og vondt. Jeg føler at jeg har ligget i grøfta i tre år. Det er veldig deilig at det snur, forteller Fannemel til Dagbladet.
31-åringen har vært synonymt med norsk hoppsport i mange år og er populær. Han har 171 renn i verdenscupen og har stått på pallen 12 ganger. Han har VM-gull for lag i stor bakke og skiflyging.
Han mener at nivået i COC er såpass høyt at han vil kunne ha et ord med i laget i Hoppuka. COC - eller kontinentalcup - er nivået under verdenscupen.
- Anders har fått brukt tida godt etter at han endelig kunne trene normalt, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Drama før
gullet: - Trist
- Han begynner å likne mer og mer på seg selv. Det er gledelig. Det er viktig at vi er en av nasjonene som har med flest hoppere i Hoppuka. Det er alltid bra å ha flest kort i kortstokken.
Laget på sju hoppere tas formelt ut tirsdag.