Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokk-seier på Kvitfjell

Werner Heel slo Bode Miller med ett tidels sekund.

Italieneren Werner Heel jublet hemningsløst etter at han hadde sikret seg sin aller første verdenscuptriumf i utforrennet på Kvitfjell fredag.

Han kjørte inn til 1.45,73 fra startnummer 26 og henviste Bode Miller til annenplassen. Amerikaneren ble slått med ett tidel.

- Dette er helt fantastisk, og jeg er nok minst like overrasket som alle andre. Dette hadde jeg virkelig ikke ventet. Målet mitt før start var å kunne kjøre inn til en plass blant de ti beste, sa italieneren etter rennet.

Han hadde sjetteplass som beste plassering i verdenscupen før han slo til på Kvitfjell fredag, i ekstrarennet de norske arrangørene hadde fått etter å ha overtatt det avlyste utforrennet fra Val-dIsère.

Oppløftende

Lars Myhre som skadet seg i begynnelsen av desember og som slet i mange uker med å komme tilbake, kjørte inn til en oppløftende 23.-plass fra et dårlig startnummer.

- Det var veldig bra av Lars, for det var ikke lett å kjøre da han startet. Lyset var blitt mye flatere, men selv om Lars gjorde noen småfeil hele veien, gjorde han en god jobb. Han har mye mer å gå på, sa landslagssjef Marius Arnesen til NTB.

De andre nordmennene var ikke like overbevisende. Kjetil Jansrud som virkelig overrasket med 17.-plass på treningen torsdag, falt i Bøygen, kom seg til mål, men fikk løpet sitt helt ødelagt.


Mistet skien

Østerrikes Klaus Kröll klarte tredjeplassen i et renn som gikk under gode og stabile forhold, men der lyset og sikten ble dårligere etter hvert.

OVERRASKELSE: Italienske Werner Heel jubler for utfor-seieren på Kvitfjell. Bode Miller ble andremann, mens østerrikske Klaus Kroell knep tredjeplassen. Foto: Giovanni Auletta/AP
OVERRASKELSE: Italienske Werner Heel jubler for utfor-seieren på Kvitfjell. Bode Miller ble andremann, mens østerrikske Klaus Kroell knep tredjeplassen. Foto: Giovanni Auletta/AP Vis mer

Bjarne Solbakken (mistet skien) og Kjetil Jansrud (fall) hadde ikke dagen, mens Ole Magnus Kulbech kjørte inn til 49.-plass av de 51 som kom til mål.

Solbakken var uheldig i den tredje eller fjerde svingen, mens Jansrud gled på siden gjennom Bøygen. Han kom seg på rett side av portene og fikk registrert tid, men var over sju sekunder bak og inntok sisteplassen på resultatlisten av dem som kom til mål.

Lørdag kjøres det ordinære utforrennet på Kvitfjell, mens det er super-G som står på programmet på avslutningsdagen søndag.

(NTB)

<B>TØFFE TAK:</B> Med Aksel Lund Svindal som tilskuer ble svenske Daniel Ericsson mørbanket i møte med snøen på Kvitfjell.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media