Premier League

Sjokkåpning for City: - Hva er det som skjer?

Leicester vant 4-2 mot Guardiolas gutter.

VANT MOT CITY: Leicester scoret fire ganger mot de lyseblå fra Manchester. Foto: Scanpix
VANT MOT CITY: Leicester scoret fire ganger mot de lyseblå fra Manchester. Foto: ScanpixVis mer
  • Leicester- Manchester City 4-2 (3-0)

(Dagbladet): Leicester sjokkåpnet hjemme mot Manchester City. I løpet av kampens fire første minutter lamslo Jamie Vardy og Andy King bortelaget med hver sin scoring.

- Hva er det som skjer? Det er en sjokkåpning for Manchester City, utbrøtTV 2-kommentator Jørgen Klem på direkten.

FORTVILER: Pep Guardiola har sett laget hans slippe inn tre mål i løpet av 20 minutter mot Leicester. Foto: Scanpix
FORTVILER: Pep Guardiola har sett laget hans slippe inn tre mål i løpet av 20 minutter mot Leicester. Foto: Scanpix Vis mer

På King Power Stadiums sidelinje vekslet City-trener Pep Guardiola mellom å sitte og stå, uanfektet av at regnet høljet ned over hodet hans. Uavhengig av posisjon, måtte spanjolen fortvilet konstatere at laget hans hadde gått i oppløsning.

- Det er ikke lett når man ligger under 2-0 etter fire minutter. Vi vant ikke andreballene. Leicester er så gode på kontringer, og de er flinke til å forsvare seg. Vi forsøkte til siste slutt, men det er vanskelig etter 2-0 og 3-0, sier Guardiola til BT Sports.

Vardy-dobbel

Allerede før første omgang var halvspilt avsluttet Vardy et nytt praktfullt Leicester-angrep - regissert av Christian Fuchs og Riyad Mahrez - til 3-0.

HAR SCORET TO: Jamie Vardy jubler for én av to nettkjenninger. Foto: Scanpix
HAR SCORET TO: Jamie Vardy jubler for én av to nettkjenninger. Foto: Scanpix Vis mer

City så rådville ut, mens Leicester-spillerne plutselig fremsto som kollektivet som kjempet seg til den sensasjonelle serietittelen forrige sesong.

I TV 2s studio i Bergen kunne ikke timingen av gjest vært særlig mye bedre. Den spanske eksperten Guillem Balagué kan mer om Guardiola enn de fleste fotballkjennere.

- Leicester spiller som det var en cupfinale. City har ikke den samme holdningen i det hele tatt, mener Balagué.

Kritisk til City

Balagué fortsetter å forklare City-nedturen slik:

- Leicester hadde en klar plan. City kom ut av startblokken skikkelig treigt. Det gikk for seint og de ble straffet av et langt mer aggressivt Leicester, sier spanjolen, før han kommer inn på Guardiola, mannen han har skrevet en egen biografi om.

- Hvis Pep mener det er et holdningsproblem, vil spillerne få høre det fra ham. Det som vanligvis skjer i pausen er at de (støtteapparatet) har forberedt to-tre klipp som de vil vise til spillerne som for eksempel vil kunne illustrere at forsvarslinja var altfor dyp, at de ikke startet i et høyt nok tempo og at alle 50-50-duellene ble vunnet av Leicester.

Vardy-trippel

I andre omgang var det Manchester City som styrte banespillet. En stramt organisert 4-4-2-formasjon fra Leicester holdt imidlertid de lyseblå lenge unna scoring.

I stedet økte Vardy til 4-0, da den kjappe spissen omsatte et svakt tilbakespill fra John Stones til sitt første Premier League-hattrick noen sinne.

Helt på tampen fikk imidlertid City to nettkjenninger, også de. Først skrudde venstre back Aleksandar Kolarov et frispark fra om lag 18 meter over muren og inn i nettet, utakbart for Leicester-keeper Ron-Robert Zieler. Så flikket innbytter Nolito et innlegg fra nevnte Kolarov i mål i kampens siste ordinære spilleminutt.

- Det handler ikke om systemet. Jeg trenger heller ikke nye spillere. Vi spilte bra i begynnelsen av sesongen. Nå må vi analysere hva vi som skjedde. Spesielt mentalt må vi ta et steg framover, sier Guardiola

Den flaue City-prestasjonen gjør at den kanskje aller største forhåndshfavoritten til ligatittelen før sesongstart kan være sju poeng bak Chelsea i morgen ettermiddag hvis londonerne vinner oppgjøret mot West Bromwich på Stamford Bridge.

For Leicesters del var kveldens seier en svært etterlengtet opptur. De regjerende seriemesterne kjemper i bunnen av tabellen, men har nå fire poengs klaring til usikker grunn.

- Vi ville sørge for at vi var konkurransedyktige i dag og at laget kjempet hardt for saken - og det gjorde vi virkelig, sier Vardy.