Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Sjokkavgjørelse

Peugeots finske førere reagerer med vantro på at laget deres og Citroën trekker seg fra Rally-VM etter neste sesong.

-  Det her er ikke bra for VM-serien. Hva kommer de andre lagene til å gjøre når de to beste gir seg, sier den doble verdensmesteren Markus Grönholm til nyhetsbyrået FNB.

-  Jeg trodde en avgjørelse skulle bli tatt i løpet av neste år. Det har vært snakk om at 2005 blir en viktig sesong. Det er svært overraskende at begge lagene trekker seg ut nå, sier han.

Lagkamerat Harri Rovanperä er sjokkert.

Best hvert år

-  Dette er en sjeldent utrivelig nyhet. Man har hørt det ene og det andre under årets løp, men dette er den mest sjokkerende avgjørelse jeg noen gang har fått beskjed om, sier han til UT.

I løpet av fem år i VM-sirkuset har Peugeot og Citroën vunnet samtlige konstruktørmesterskap, og hadde den beste føreren tre ganger (Grönholm i 2000 og 2002 og Sébastien Loeb i år). I går kom meldingen om at lagene trekker seg etter 2005-sesongen.

Pressmiddel

«På grunn av et tøffere bilmarked, vil nye muligheter innen motorsport bli vurdert i 2005 med et mål om å kutte gruppens sponsorbudsjett», heter det i pressemeldingen fra PSA - gruppa som eier både Peugeot og Citroën.

Det står videre at «...PSA har bestemt at de to merkene ikke vil delta i Rally-VM etter 2005. På et passende tidspunkt vil de to teamene annonsere hvilke idretter de vil satse på etter dette.»

Petter Solberg tviler på at PSAs beslutning er endelig, og at gruppa gjør dette for å presse Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) til å innføre endringer som senker kostnadene.

-  Etter å ha snakket med de andre teamene i dag, så høres dette ut som en trussel, sier Petter Solberg til P4.

-  En god ting

-  De går jo ut med dette veldig tidlig, og jeg er enig med dem i at det er mye regelendringer. FIA skulle ha roet seg ned med det. Jeg må si at det er en god ting det de (Citroën og Peugeot) har gjort i alle fall.

Solbergs tidligere manager, Jim Carlsen, forteller at kostnadene for å delta i rally-VM er blitt ekstremt høye.

-  Med all reisingen og ny teknikk er det blitt slik at det i dag koster opp mot én milliard kroner å stille med to biler, sier han til Dagbladet.

Uten de to beste lagene spøker det for framtida til rally-VM. Tidligere denne uka sa Ford ja til å satse i fire nye år, men fire lag (Subaru, Skoda og Mitsubishi er de tre andre) er ikke nok.

-  Det blir veldig vanskelig å ha en konkurranse med bare fire lag, sier Jim Carlsen.

-  Men jeg tror likevel det ikke er noen fare. Det har kommet sterke signaler fra Hyundai, Suzuki og Renault om at de ønsker å være med i nær framtid.

OVERRASKET: - Det er svært overraskende at begge lagene trekker seg ut nå, sier Markus Grönholm.
TAKTISK UTSPILL: Petter Solberg tror beslutningen til PSA bare er et taktisk utspill. Her vurderer han noen av sine argeste konkurrenter, Sébastian Loeb og Carlos Saintz.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media