<strong>RULLESTOL:</strong> Han er vant til å bli båret på gullstol, i dag fikk Usain Bolt tilbud om rullestol. Foto: NTB Scanpix
RULLESTOL: Han er vant til å bli båret på gullstol, i dag fikk Usain Bolt tilbud om rullestol. Foto: NTB Scanpix Vis mer

VM i friidrett 2017 - Bolt avslutter karrieren

Sjokkavslutning for Bolt: - Det er en tragedie at en mester og en legende avslutter på den måten

Løp ankeretappen på stafetten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Usain Bolt klarte ikke å ta hjem gullet på 100-meteren forrige lørdag, men i kveld fikk han en ny sjanse til å avslutte karrieren med en siste triumf.

Som ankermann på Jamaicas lag i 4x100 meter stafett var det opp til den avtroppende superstjerna å sørge for Jamaicas andre gull i dette mesterskapet.

Men det endte med et sjokk og fadese for Bolt. Han ble skadet i sitt siste løp, og kostet Jamaica en ny VM-medalje.

Friidrettens største stjerne fikk en krampe i det venstre låret, skrek ut i smerte og mistet alt fart.

- Det er en krampe i den venstre hamstringen, og mye smerte fra skuffelsen over å tape løpet. De siste tre ukene har vært tøffe for ham, vet du. Vi ønsker ham det beste nå, sier Jamaicas laglege, Kevin Jones, i en pressemelding.

En karriere i gull avsluttet med at han hinket ut og en rullestol ble kjørt inn for å hente ham. Jamaica kom ut på oppløpet på tredjeplass, men Bolt var absolutt med i gullkampen.

I stedet for å feire en potensiell medalje, ble Bolt fraktet rett inn på legerommet under stadion.

- Jeg har trent med han i mange år, og jeg er i tårer etter den avslutningen. Han sa "Yohan, de holder oss for lenge i venterommet, og det er for kaldt inne her." Jeg tror det påvirket det hele. Vi varmet opp, hvilte igjen og varmet opp igjen. Han sa at han ikke likte det, sier Blake til NRK.

Mo Farah var også i sjokk etter Bolts avslutning:

- Jeg så Bolt ligge på bakken der, samtidig som jeg så at Storbritannia vant. Jeg visste ikke om jeg skulle være lei meg fordi Bolt var skadd, eller om jeg skulle være glad for at Storbritannia vant.

Han fortsetter:

- Det er en tragedie at en mester og en legende avslutter på den måten.

Storbritannia vant foran USA og Japan.

Fire medaljer fra før

Overraskende nok hadde Jamaica bare tatt fire medaljer før kveldens konkurranser.

Omar McLeods gull på 110 meter hekk var landets eneste gull så langt, mens Bolts bronse fra 100, Ristananna Traceys bronse fra 400 meter hekk og jentenes bronse på 100-meter stafett var de tre andre.

Bolt er likevel mesterskapets desidert største stjerne.

- All energien jeg får fra publikummet her er helt strålende, sa Bolt etter å ha blitt bejublet under forsøkene tidligere i formiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer