Sjokkbeskjed: - Jakob Ingebrigtsen disket

Løp på innsiden av banen på den siste runden på 5000 meter. Norge har anket avgjørelsen og mener de har en god sak.

BLE DISKET: Jakob Ingebrigtsen er disket etter denne hendelsen. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA/OSLO (Dagbladet): SISTE: Norges anke førte fram. Jakob Ingebrigtsen får likevel løpe VM-finale.

Norge har lagt inn en anke på protesten, og den er til behandling. Jakob Ingebrigtsen står som diskvalifisert på bakgrunn av en protest fra britene, meldes det. Det ventes at det vil komme et svar innen kort tid.

- Ingenting er foreløpig klart, sier Knut Skeie Solberg, kommunikasjonssjef i Norges friidrettsforbund.

- Vi er krystallklare på at avgjørelsen er feil. På to grunnlag: Vi mener at handlingen til Jakob er såkalt «forced», at han er tvunget til å gjøre det han gjør. Punkt to er at det skjer på langsiden og ikke i svingen, noe som utgjør en stor forskjell i reglementet, for det er noe som ikke gir ham en fordel. Da er det et eget punkt som sier at Jakob ikke gjør noe feil, sier Skeie Solberg til Dagbladet.Han sier videre at det kan komme en ny anke i morgen om avgjørelsen skulle bli stående i kveld, fordi det er så mange som mener at dette er feil (anke til en tredje instans). Han mener de har en god sak for at anken i kveld skal gå gjennom.

Det er nå helt andre folk, en annen jury enn de som disket ham (en såkalt appelljury), som ser på situasjonen, ifølge Skeie Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer