Sjokkbeskjed etter seieren

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United vant 5-0 over RB Leipzig. Etter kampen kom sjokkbeskjeden: Nyervervelsen Alex Telles (27) har fått corona.

STOR TRIUMF: Manchester United vant 5-0.

Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - RB Leipzig 5-0 (1-0)

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk en strålende start i Champions League med 2-1 over Paris Saint-Germain i forrige uke.

Onsdag kveld var RB Leipzig motstander på Old Trafford. Det startet ikke veldig bra spillemessig for hjemmelaget, men det endte strålende med 5-0.

Nyervervelsen Alex Telles fra Porto var ikke med i troppen. Etter kampen bekreftet Solskjær overfor MUTV at den brasilianske venstrebacken har testet positivt for covid-19.

SMITTET: Alex Telles. Foto: NTB
SMITTET: Alex Telles. Foto: NTB Vis mer

Rapportene forteller ingenting om når Telles testet positivt, men han var heller ikke med mot Chelsea i helga. Han har spilt én kamp for United siden han signerte i sommer.

- Han har vært ute en liten stund, men han har ingen symptomer. Han har det bra og vi kan ikke vente med å få ham tilbake, hevder Solskjær.

Trøsten etter coronabeskjeden er det som skjedde ute på banen, der målene etter hvert trillet inn.

- Marcus Rashford kom inn og gjorde det veldig bra. Grunnarbeidet var der fra laget, men det er dette du ønsker fra innbytterne, sier manageren.

1-0: Mason Greenwood sendte Manchester United i ledelsen. Foto: NTB
1-0: Mason Greenwood sendte Manchester United i ledelsen. Foto: NTB Vis mer

Den kritiserte unggutten Mason Greenwood fikk en strøken ball av Paul Pogba, som han dundret i nettmaskene. Dette var opptakten til målshowet etter 21 minutter.

Gjestene jaktet lenge på en utlikning og hadde sine sjanser. Men det var Manchester United som fikk det neste målet, da innbytter Marcus Rashford sørget for 2-0 i det 76. minutt.

To minutter seinere fikset han 3-0. Anthony Martial scoret 4-0 på straffespark tre minutter før slutt. Og som om dette ikke var nok: Rashford ga United 5-0 på overtid.

Dette ble også sluttresultatet, i det som utviklet seg til en festkveld på Old Trafford. Det markeres naturligvis på trykk i engelske torsdagsaviser.

JUBEL I SPALTENE: Engelske aviser tar av etter seieren. Her torsdagens utgave av Daily Mirror.
JUBEL I SPALTENE: Engelske aviser tar av etter seieren. Her torsdagens utgave av Daily Mirror. Vis mer

- Gruppa blir stadig sterkere. Jo mer kvalitet og innsats du har, jo bedre blir prestasjonene, sier Solskjær.

GLAD GUTT: Daily Star feirer tremålsscorer Marcus Rashford torsdag.
GLAD GUTT: Daily Star feirer tremålsscorer Marcus Rashford torsdag. Vis mer

Men:

Manchester United var svake i første del av kampen. Alt tok seg opp da innbytterne Bruno Fernandes og Marcus Rashford kom inn.

I studio til V sport (tidligere Viasport) oppsto det en intens diskusjon i pausen mellom ekspertene Jan Åge Fjørtoft, Rune Bratseth og Morten Langli.

(Se under)

Diskusjonen oppsto etter en første omgang der gjestene hadde ballen 66 prosent av tida. Det var Fjørtoft som førte an:

- Dette er Manchester United, som ikke klarer å ha et eget spill på hjemmebane. Hvor er det United ønsker å være? Dette er ikke bra nok hvis du skal være Manchester United.

Han fortsatte:

- Det er helt andre forventninger til United enn RB Leipzig. Leipzig har ikke vært så gode. Men de får være mer i fred, fordi de ikke skal være et av verdens beste lag.

Fjørtoft fikk støtte av Bratseth:

- Etter 1-0-scoringen ble de bare enda dypere. Når de skal begynne å åpne spillet bakfra, så vet de ikke hva de skal gjøre. Det er ingen bevegelse foran. Det er ingen system på ting. Hva er grunnspillet? Ikke spør meg. De mister ballen gang etter gang.

- Problemet er spillet bakfra, mente Langli.

- De beste lagene har et etablert spill, et oppspillsmønster, hvor de spiller seg ut bakfra.

JUBEL: Marcus Rashford scoret tre mål for Manchester United. Foto: NTB
JUBEL: Marcus Rashford scoret tre mål for Manchester United. Foto: NTB Vis mer

Solskjær startet med både Fernandes og Rashford på benken. Det var muligens noe av årsaken til at kreativiteten og farta forsvant.

Dette ble langt bedre da stjernespillerne kom inn.

Eller mer presist:

Direkte knusende:

5-0 lar høre fra seg.

Og diskusjonen i studio etterpå:

- Solskjær så det samme som oss i pausen. I andre omgang eksploderte de, konkluderte Fjørtoft.

- Det ble en helt annen aggressivitet da de flyttet spillet høyere.

I fotball snur det fort. Veldig fort.

SLAPP TIL: Alexander Sørloth fikk over en halv omgang for RB Leipzig, men klarte ikke å utgjøre en forskjell. Foto: NTB
SLAPP TIL: Alexander Sørloth fikk over en halv omgang for RB Leipzig, men klarte ikke å utgjøre en forskjell. Foto: NTB Vis mer

- Det var litt galskap. Etter at de scoret det første målet spilte vi bra. De siste 20 minuttene var dårlige, sier RB Leipzig-trener Julian Nagelsmann.

PS: Alexander Sørloth fikk 24 minutter for gjestene, uten at han klarte å score.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer