SKADET: Irland-sjef Martin O'Neill beskriver kneskaden Rob Elliot pådro seg i går som «alvorlig». Foto: Scanpix
SKADET: Irland-sjef Martin O'Neill beskriver kneskaden Rob Elliot pådro seg i går som «alvorlig». Foto: ScanpixVis mer

Sjokkbeskjed for Benitez: - Det er en kjempekrise

Ny keepersmell for Newcastle.

(Dagbladet): To landskamper kan vise seg å bli skjebensvangre for Newcastles Premier League-eksistens. I oktober mistet førstekeeper Tim Krul (27) resten av sesongen etter å ha røket korsbåndet i aksjon for Nederland.

Det ga Robert Elliot en uventet mulighet i Newcastle-buret. 29-åringens prestasjoner har vært såpass bra at han også har spilt seg inn i den irske landslagsvarmen. Akkurat det kan ha fått katastrofale konsekvenser for de sort- og hvitstripete fra nordøst-England, for Elliot går trolig glipp av Newcastles åtte siste kamper etter å ha pådratt seg en alvorlig kneskade i gårsdagens oppgjør mot Slovakia.

KEEPERKRISE: Newcastle-manager Rafael Benitez har fått mer hodebry etter gårsdagens landskamper. Foto: Scanpix
KEEPERKRISE: Newcastle-manager Rafael Benitez har fått mer hodebry etter gårsdagens landskamper. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er en kjempekrise for Newcastle, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt til Dagbladet.

Benitez' hodebry For tre uker siden sparket Newcastle Steve McClaren fra jobben som manager og utnevnte Rafael Benitez som hans etterfølger. Endringen har så langt ført til ett poeng, etter tap mot Leicester og uavgjort i derbyet mot Sunderland før landslagspausen.

Spillemessig har Newcastle imidlertid sett bedre organisert ut under Benitez enn McClaren, noe som gir supporterne håp om å vinne den nervepirrende nedrykkskampen som per nå ser ut til å være mot Sunderland og Norwich.

Thorstvedt mener Newcastle har det beste spillermateriellet av de tre, men er klar på at Elliots skade svekker Benitez' menn.

- Elliot har klart seg veldig bra etter at han fikk sjansen. Dette gjør definitivt Newcastles sjanser dårligere. Det er et bikkjeslagsmål i utgangspunktet, hvor to av tre lagene sannsynligvis rykker ned.

Kan bli dispensasjonssøknad Thorstvedt ser på det som naturlig at Newcastle nå vil undersøke muligheten for å hente inn en ny keeper, selv om overgangsvinduet er stengt.


Sånn som situasjonen er nå, hvis Elliots skade viser seg å være så ille som antatt, sitter Benitez igjen med urutinerte Karl Darlow (25) og Fred Woodman (19) som sine alternativer i mål. Darlow er den eneste av de to som har en Premier League-kamp å vise til fra før. Den fikk han mot West Bromwich tidligere i sesongen, hvor 25-åringen svarte med å gjøre en tabbe som kostet Newcastle kampen.

- I situasjoner som dette har det skjedd før at et lag har fått lov til å hente inn en ny keeper. Jeg vet ikke om dette er en slik situasjon, men jeg antar at de vil prøve. Så vil nok Sunderland og Norwich passe på at de ikke får noe gratis. Det blir spennende å se hva som skjer, sier Thorstvedt.

TABBET SEG UT: Den ene kampen Karl Darlow har stått i Premier League endte med denne tabben mot West Bromwich. Nå kan Benitez bli nødt til å bruke ham igjen. Foto: Scanpix
TABBET SEG UT: Den ene kampen Karl Darlow har stått i Premier League endte med denne tabben mot West Bromwich. Nå kan Benitez bli nødt til å bruke ham igjen. Foto: Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.