Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkbeskjed for tidligere svensk skistjerne: Fikk kreft mens hun var gravid

- Det har vært en veldig spesiell tid.

BLE SYK: Sofia Domeij fikk kreft mens hun var gravid. Her er skiskytteren i aksjon under OL i Canda i 2010.
Foto: Tobias Röstlund / SCANPIX Kod: 1014
BLE SYK: Sofia Domeij fikk kreft mens hun var gravid. Her er skiskytteren i aksjon under OL i Canda i 2010. Foto: Tobias Röstlund / SCANPIX Kod: 1014 Vis mer

(Dagbladet): Etter en lang og suksessfylt karriere, la den svenske skiskytterprofilen Sofia Domeij opp i 2011.

Bare to år senere ble den tidligere VM- og OL-deltakeren rammet av kreft, mens hun ennå var gravid. Domeij merket selv på kroppen at noe var galt, men legene oppdaget ikke sykdommen før etter at hun hadde født. Da opererte de bort en svulst i den ene foten som bare hadde vokst seg større og større.

Å være nybakt mor gjorde det ikke noe lettere å ta kreftbeskjeden innover seg.

- Jeg var i en sjokktilstand og så på min nyfødte datter og lurte på om vi tvunget til å ta farvel med hverandre, sier Domeij til Expressen.

- Spesiell tid Kreften Domeij hadde, var av en type som ikke kunne behandles med cellegift. Om den spredde seg måtte hun derfor amputere foten. Til slutt fant legene heldigvis en måte å kunne fjerne kun selve svulsten på og gjennomførte deretter en vellykket operasjon.

Nå er Domeij kreftfri, og kan se tilbake på det som har vært en periode preget av store kontraster.

- Det har vært en veldig spesiell tid. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg er der jeg er i dag. Jeg har fått noe tilbake, jeg har fått en ny sjanse, forteller Domeij.

Fant styrke i datteren
Hun fikk den nedslående beskjeden bare fem måneder etter at hun hadde blitt mor, og den lille jenta ble raskt en viktig støttespiller.

- At jeg fikk datteren min, Alma, har gjort reisen mye enklere. Med tanke på hvordan det kunne gått og hvordan det har vært, har jeg det fantastisk bra, forteller Domeij.

Under operasjonen måtte imidlertid legene flytte på en muskel. Det gjør at kroppen ikke fungerer 100 prosent i hverdagen.

- Det gjør vondt hele tiden. Jeg kjenner det, og kan ikke bruke alle slags typer sko som jeg vil. Jeg kan dog stå på ski, noe som gjør at jeg har det enormt bra.

- Det går sakte, men sikkert framover og huden på foten blir hele tiden sterkere, sier Domeij.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media