Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkbeskjed: Meldt ferdig under kamp

Kåre Ingebrigtsen forhandler med APOEL Nicosia.

FERDIG I BELGIA: Kåre Ingebrigtsen. Foto: NTB Scanpix
FERDIG I BELGIA: Kåre Ingebrigtsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det opplyser Oostende på Twitter.

Det skal være Kåre Ingebrigtsens eget valg å forlate den belgiske klubben. Oostende opplyste om nordmannens avgang på stillinga 3-0 i 5-0-tapet mot Charleroi.

- Ingenting er signert, for å gjøre det klart. Først og fremst er jeg stolt over å få være en del av Oostendes historie. Prestasjonene og resultatene har ingenting å gjøre med mitt valg. Jeg kan forstå at alle er overrasket, men slike ting skjer ofte i fotball, sier Ingebrigtsen til Het Laatste Nieuws.

- Vi hadde sju fantastiske måneder, men når et lag som APOEL kommer, snakker du med dem. Dette er en flott mulighet for meg. Rosenborg har allerede latt meg oppleve europeisk fotball og kamp om titler, fortsetter den tidligere RBK-treneren.

Spillerne visste ingenting

Ingebrigtsen orienterte styreformann Frank Dierckens om beslutningen på torsdag.

- Treneren informerte meg i går om muligheten han får i APOEL. Han kan spille europeisk fotball der. Det er en mulighet vi ikke kan nekte ham. Vi har en muntlig avtale om at han betaler kompensasjon. Han reiser til Kypros i morgen, sier Dierckens.

Spillerne skal ikke ha visst om avgangen, noe som bekreftes av forsvarer Wout Faes etter kampen.

- Nei, vi visste det ikke. Det er slike valg som tas i fotballen. Jeg ønsker ham alt vel. Jeg er glad for at jeg fikk jobbe med ham, sier Faes til Nieuwsblad.

- Blir ikke sykere

Nyheten kommer svært overraskende på belgiske medier.

- Det blir ikke sykere, skriver Nieuwsblad.

Ingebrigtsen møtte APOEL Nicosia som Rosenborg-trener i den tredje kvalikrunden til Champions League tilbake i 2016. Da vant kypriotene 4-2 sammenlagt.

APOEL skriver på Twitter at Ingebrigtsen skal til Kypros i morgen for å sluttføre avtalen.

Oostende ligger for øvrig tredje sist i den belgiske toppdivisjonen etter stortapet mot Charleroi.

Saken oppdateres.