Sjokkbeskjed til alle ansatte: Larvik innstiller betalinger

Håndballklubben fristiller alle de ansatte.

ALLE BLIR FRISTILT: Larvik har informert alle ansatte om at de vil bli fristilt. Foto: Robert Wengler / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
ALLE BLIR FRISTILT: Larvik har informert alle ansatte om at de vil bli fristilt. Foto: Robert Wengler / Ritzau Scanpix / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Styret i Larvik Håndballklubb har vedtatt å innstille betalinger med umiddelbar virkning. De ansatte ble informert i kveld mandag 25. februar», heter det i en pressemelding som Larvik HK har lagt ut på sine hjemmesider i kveld.

- Klubben har over tid ikke lykkes i tilstrekkelig grad i vårt inntektsskapende arbeid. Det har medført en svært presset likviditetssituasjon som gjør at vi nå innfører umiddelbar betalingsstopp, sier daglig leder Pål Albertsen til klubbens hjemmeside.

- Vi er svært lei oss for alle dette rammer. Vi arbeider med en plan for videreføring av klubben. Det krever dessverre disse tiltakene nå, sier han videre.

Videre i pressemeldingen står det at alle ansatte vil bli fristil, men at kampene framover vil gå som planlagt.

Aftenposten skriver at beskjeden ble gitt på et allmøte 20.30 i kveld.

- Dette innebærer at vi har satt et punktum for slik klubben er blitt drevet. Vi ser på muligheter for å drive klubben videre med et annet fokus og på en måte for å få klubben tilbake der den hører hjemme. Får vi til det, så er det gøy, hvis ikke, så er det slutt, sier Albertsen til Aftenposten.

«Sjokkbeskjed til alle ansatte i Larvik HK», skriver lokalavisa Østlandsposten.

Uvisshet

Lokalavisa skriver at det er usikkert hvilket lag hovedtrener Lene Rantala, som tok over ansvaret da Geir Oustorp forlot klubben tidlig i februar, kan mønstre i kommende kamp mot Fana.

Det skal bli avklart etter drøftingsmøter, og spillerne står fritt til å forlate Larvik om de ønsker dette, skriver Østlandsposten.

Problemet er at fristen for å melde overgang var 15. februar, noe som gjør at spillere som ønsker å bytte klubb allerede nå ikke kan spille for ny klubb før 1. juli.

Spillerne skal være svært skuffet over beskjeden som ble gitt seint i kveld.

- Fryktelig trist

Håndballekspert Frode Scheie kaller situasjonen i Larvik trist.

- Nå vet ikke jeg alle detaljer, men jeg syns jo rett og slett det er fryktelig trist. Det er trist for klubben, spillerne og alle som er der nå. Det er tragisk i sportsmålestokk, det er tragisk for norsk håndball, for klubben som har vært flaggskipet i 20 år, sier Scheie.

Når han får høre Pål Albertsen uttalelser om muligheten for å drive klubben med et annet fokus, sier Scheie:

- Det er kanskje en blanding av håp og optimisme i det også. Det er tydelig at statusen er slik nå, at de tenker at det å drifte slik vi har gjort de siste åra, kan vi ikke fortsette med. Det er tynnslitt tillit i området regionalt.

Han peker på at det har vært mange redningsaksjoner for å få klubben på rett kjøl etter de økonomiske problemene.

- Det er ikke noen tvil om at det har vært mye galt der de siste to-tre åra. Det har vært redningsaksjoner så fort det har bikket jul vært år. Det er ikke lenge siden man var høyt oppe og sa at man skulle til Europa-toppen, så det er forskjell på det man sier og det man gjør da, sier Scheie.

Han vil ikke spekulere i hvilke konsekvenser de stoppede betalingene får for spillerne i klubben, som sannsynligvis vil ha krav på en form for kompensasjon.

- Jeg vil nok umiddelbart si at det er dårlig gjort overfor spillerne å vente til etter overgangsfristene, sier Scheie, som likevel ikke tror det har vært noen bevisst strategi fra klubbens side, men at ledelsen har forsøkt å finne en løsning til det siste.

Suverene lenge

Larvik var i lang tid Norges beste håndballag, og har blant annet vunnet Champions League. De siste åra har klubben slitt tungt økonomisk.

Det er spilt 14 kamper av Eliteserien for kvinner, hvor Larvik ligger på en fjerdeplass. Klubben er sju poeng bak ligaleder Vipers Kristiansand. Neste kamp er altså mot Fana som ligger på niendeplass.

Sesongen avsluttes 10. april. Vipers vant ligaen med ett poeng over Larvik forrige sesong.

Dagbladet kommer med mer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer