Sjokkbeskjed til hockey-gutta: Norge kan rykke ned likevel

Avhengig av resultater i den andre gruppa.

(Dagbladet): Først trodde man Norge hadde sikret videre status som A-nasjon i ishockey-VM, men nå viser det seg at Roy Johansens lag kan rykke ned likevel, skriver NTB. 

Hele denne situasjonen avhenger selvsagt at Norge taper sin to siste kamper mot Russland og Latvia og ender på sjuendeplassen i gruppe A. Og Norge kan bare rykke ned hvis Frankrike ender sist i sin gruppe. Frankrike skal sammen med Tyskland være verter for neste års VM. Derfor er de sikret plass neste år, heter det videre fra nyhetsbyrået. 

Ifølge en talsmann for det internasjonale ishockeyforbundet er det bare en situasjon der Tyskland og Frankrike ender på 7. og 8.-plass i sin gruppe som ville ha gjort at Italia ikke rykket opp blant de beste.

Det hele blir trolig avklart etter kampen mellom Tyskland og Ungarn i kveld. Med tysk seier der vil Ungarn havne dårligere enn Frankrike, skriver NTB.

Samtidig kan de norske gutta gjøre sitt til å fjerne hele nedrykkstrusselen ved å slå hjemmenasjonen Russland når de møtes klokka 15.15 i dag. Tre poeng der vil føre de norske gutta inn i kvartfinalediskusjonen framfor nedrykksdiskusjonen. 

Men russerne har virkelig fått fart på skøytene etter åpningstapet mot Tsjekkia. De to siste kampene har endt med overbevisende 10-1 mot Danmark og 5-1 mot Sveits. 

Med verdensstjerner som Alexander Ovetsjkin på laget skal de norske gutta få mer enn nok å stri med før den siste, og kanskje avgjørende, kampen mot Latvia i morgen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram