<strong>SIKKER:</strong> Olivier Occean satte inn Odds andre scoring i kampen etter 34 minutter fra straffemerket.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SIKKER: Olivier Occean satte inn Odds andre scoring i kampen etter 34 minutter fra straffemerket. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

Sjokkbeskjeden fra Stabæk-leiren ble akkurat så dyrebar som fryktet

Diomande ikke på laget da bæringene tapte mot Odd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stabæk - Odd 1-2 (0-2)

NADDERUD STADION (Dagbladet): Uten lagts ettertraktede superspiss Adama Diomande (25) tapte Stabæk den uhyre viktige toppkampen mot Odd.

Scoringer av Bentley og Olivier Occean i første omgang ordnet skienslaget en råsterk 2-0-ledelse til pause. Etter hvilen ble Odd redusert til 10 mann da Ardian Gashi pådro seg to gule kort, og Stabæk slo tilbake én gang gjennom Kassi like før slutt, men telemarkingene holdt unna til slutt.

Vil kjempe videre Med seieren avanserer Dag-Eilev Fagermos menn til fjerde plass på tabellen og befinner seg nå bare seks poeng bak Stabæk på andre.

For blåtrøyene fra Bærum betyr tapet at laget kan miste svært viktig terreng i tittelkampen mot Rosenborg. Med seier i kveldskampen mot Tromsø, vil trønderne være hele ti poeng foran.

- Det er en stor jobb uansett om Rosenborg avgir poeng i kveld eller ikke. Vi får bare fokusere på det vi kan gjøre. Det er fremdeles 24 poeng igjen å kjempe om, sier Stabæk-trener Bob Bradley til Dagbladet.

«Dios» fravær Stabæk var store oddsfavoritter i forkant av oppgjøret - helt til det gjensto en time til avspark. Da kom lagoppstillingene, og på oversikten over hjemmelagets spillere manglet Adama Diomande - landslagsspissen med 17 mål så langt denne sesongen.

- Vi savner målene hans, arbeidet han legger ned og tilstedeværelsen hans i boksen når han ikke er med. Vi forsøker fortsatt å spille fotball uten han, så det endrer ikke fremgangsmåten vår, men jeg syns ikke dette var vår beste dag, forteller Bradley.

For Diomandes fravær endret forutsetningene dramatisk. Samtidig begynte spekulasjoner å gå på om spissen er i ferd med å bli solgt til en av hans mange utelandske beilere.

Den offisielle forklaringen på at Diomande var hjemme i boligen på Holmlia og ikke på Nadderud, var skade. Realiteten er også at angriperen ikke har trent skikkelig hele uka, etter smellen han pådro seg i mageregionen mot Sandefjord sist helg.

Det er imidlertid ingen hemmelighet at flere utelandske klubber har vist stor interesse for Diomande, og at han kan skifte arbeidsgiver før det internasjonale overgangsvinduet stenger tirsdag.

Dramatisk Ettermiddagens kamp viste også tydelig at Stabæk vil få det vanskelig med å erstattet Diomande, om han forsvinner. Uten 25-åringen fremsto Bob Bradleys mannskap tannløse i store deler av oppgjøret.

Frem til Gashis utvisning produserte ikke Stabæk en eneste kvalifisert målsjanse. I stedet var det Odd som tok ledelsen etter et nydelig angrep, hvor Jone Samuelsen, Fredrik Nordkvelle, Thomas Grøgaard og Occean alle var involvert før Bentley tuppet inn gjestenes første scoring fra kloss hold etter 11 minutter.

Da halvtimen var passert gjorde Yassine El Ghanassy det enda verre for vertene, da han rev Espen Ruud over ende innenfor Stabæks 16-meter. Occean var iskald på straffesparket og sørget for det som til slutt ble matchvinnerscoringen da trillet ballen sikkert i mål.

- Det er skuffende. Det første målet er merkelig, men vi kan ikke sette oss i en slik situasjon. I andre omgang forsøker vi å heve tempoet så godt vi kan, men det er en kamp hvor vi er frustrert over at vi ikke var skarpere. Vi skapte rett og slett ikke nok, sier Bradley.

Etter Kassis redusering klarte imidlertid Stabæk å sette et voldsomt trøkk på Odd i sluttminuttene. Helt på tampen så det også ut til at Occean reddet en heading fra Ernest Asante på streken ved hjelp av hånda, noe som gjorde hjemmesupporterne illsinte.

Reprisene viser imidlertid at ballen etter alt å dømme gikk i stolpen og ikke i spissens hånd.

<strong>JUBLET:</strong> Odd ledet 2-0 til pause. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
JUBLET: Odd ledet 2-0 til pause. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer