Ustjugov får trolig ikke gå OL

Sjokkbeskjeden: Ustjugov ikke med på IOCs liste over rene russere. Får trolig ikke gå OL

Er dermed ikke blant dem som kan delta under nøytralt flagg.

I TRØBBEL: Sergej Ustjugov er ikke på lista over rene russere. Det er dermed høyst usikkert om han får gå i OL. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
I TRØBBEL: Sergej Ustjugov er ikke på lista over rene russere. Det er dermed høyst usikkert om han får gå i OL. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag kom den dramatiske beskjeden for russernes fremste langrennshåp, Sergej Ustjugov (25). Langrennsstjerna er nemlig ikke på IOCs liste over rene utøvere, melder NTB.

Da får Ustjugov trolig ikke delta i OL i Pyeongchang. Når navnet hans ikke er på lista, er han heller ikke på lista over godkjente russiske utøvere som kan delta under nøytralt flagg.

Russland er nemlig utestengt fra OL etter avsløringene om omfattende, statlig støttet doping under blant annet OL i Sotsji.

Overfor russiske R-Sport bekrefter visepresident i Russlands olympiske komité, Stanislav Pozdniakov, dette.

- Vi gikk ut fra at alle rene utøvere skulle få delta i OL. Men dessverre viser lista vi har fått at flere av våre beste utøveres navn ikke står der, sier han.

Reagerer

Russerne reagerer kraftig etter at utøvere som de selv anser som rene, ikke får være med i Pyeongchang.

Skiskytteren Anton Sjipulin står heller ikke på denne lista, og ser dermed ut til å ikke få gå i OL. Sjipulin har vært blant Russlands beste skiskyttere de siste årene, og har fem VM-medaljer og OL-gull fra Sotsji i stafett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer