Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Conor McGregor gjør comeback i UFC

Sjokkbildene:
- Torturerte seg selv

Conor McGregor er tilbake i UFC-ringen. Forvandlingen han har vært gjennom vekker oppsikt.

FORVANDLING: Superstjerna Conor McGregors fysiske utvikling vekker oppsikt. Video: NTB Scanpix, UFC MMA og Rødt Kort Vis mer

Denne uka handler UFC-sirkuset igjen om Conor McGregor.

Iren skal tilbake i ringen for første gang siden det ydmykende tapet mot Khabib Nurmagomedov i oktober i 2018.

Donald «Cowboy» Cerrone er motstanderen i oppgjøret som sendes på TV natt til søndag norsk tid. McGregor er favoritt mot veteranen Cerrone, som blir ansett som en legende i miljøet, men det er flere usikkerhetsmomenter hos iren.

Spesielt vekten har blitt diskutert, selv om McGregor selv hevder at han er i storform:

- Jeg har så mye penger at jeg aldri trenger å være bekymret. Jeg kunne ha gjort hva jeg ville, men det er dette jeg vil. Jeg har aldri vært i bedre form, verken mentalt eller fysisk, sier McGregor i et intervju med ESPN.

Se dette innlegget på Instagram

Who the fook is that guy?

Et innlegg delt av Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

Dramatisk forandring

McGregor har vært gjennom en dramatisk forandring siden han slo gjennom i UFC-sirkuset 2013. Han veide rundt 63 kilo da gikk han i ringen i fjærvektklassen og sikret tittelen mot Jose Aldo i 2015.

2015: En betydelig mindre versjon av Conor McGregor. Foto: NTB Scanpix
2015: En betydelig mindre versjon av Conor McGregor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Iren brukte knallharde teknikker for å komme seg ned i vekt, men forsvarte aldri beltet i fjærvekt. I stedet gikk han opp en klasse til lettvekt.

Der tok han en ny tittel mot Eddie Alvarez i UFC 205. Det var også i denne vektklassen McGregor gikk i ringen mot Khabib i 2018.

Da fortalte iren at dette var hans mest komfortable vektklasse, men han måtte gjennom en ny forandring til 2017.

2017: Conor Mcgregor måtte legge på seg. Foto: NTB Scanpix
2017: Conor Mcgregor måtte legge på seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var året han startet jobben med å møte Floyd Mayweather i bokseringen. Han måtte gjennom det som blir beskrevet som et «terrorregime» for å komme ned i den riktige vekten.

- Tortur

Og nå er han altså tilbake i en ny klasse: Weltervekt-klassen. Rapportene før innveiing i Las Vegas viser at han veier rundt 75 kilo.

Altså 10 kilo mer enn han var da han slo gjennom.

2018: Conor McGregor før oppgjøret mot Khabib. Foto: NTB Scanpix
2018: Conor McGregor før oppgjøret mot Khabib. Foto: NTB Scanpix Vis mer

UFC-kommentator Joe Rogan sier at de har vært forferdelig å se på vektkampen McGregor har vært gjennom i løpet av karrieren:

- Jeg tror han torturerte seg så grusomt for å gå ned i vekt. Hvis du ser på hvordan han så ut på vekta da han flekset musklene, så var det som å se en zombie. Det var forferdelig. Så jeg tror at selv om han ikke klager mye over det, er det ingen gratispassasjerer her. Det er skadelig å behandle kroppen på den måten, og det blir vanskeligere å gå ned i vekt igjen seinere, sier Rogan på sin podkast, gjengitt hos Nettavisen, som også har omtalt den store vektforandringen.

Turbulent år

Hovedmålet for comebacket skal være en omkamp mot Khabib Nurmagomedov. Fallet siden tapet mot Khabib har vært enormt og tungt å svelge for iren.

McGregor gikk inn i kampen som sportens dediserte ener - men det endte med at han ble ydmyket. Først måtte han tappe ut i ringen, før Khabib hoppet ut av ringen og fortsatt angret på McGregors team.

Iren valgte først å kunngjøre at han la opp, før 2019 startet med at iren ble arrestert (og seinere frikjent) for å knuse telefonen til en overivrig fan.

Seinere ble det delt en video hvor iren slo en gammel mann på en bar. Han har også blitt anmeldt for seksuelt misbruk.

- Jeg levde ikke livet sånn som jeg burde ha levd det. Jeg skal aldri tilbake dit. Jeg har gjort mange feil, og jeg har vært mann nok til å innrømme feilene jeg har gjort, sier McGregor selv i et intervju med ESPN.