Håndball-VM

Sjokkbilder i VM

Total uenighet: - Han prøvde å bite meg.

REAGERTE: Husain Al Sayyad reagerte umddelbart etter situasjonen, og viste fram et rødt merke på armen. Foto: Johan Nilsson/TT / TT NEWS AGENCY / AFP
REAGERTE: Husain Al Sayyad reagerte umddelbart etter situasjonen, og viste fram et rødt merke på armen. Foto: Johan Nilsson/TT / TT NEWS AGENCY / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KATOWICE/OSLO (Dagbladet): Det var under torsdagens VM-kamp mellom USA og Bahrain at amerikanske Paul Skorupa mistet hodet.

TV-bildene viser hvordan han bøyer seg ned og tilsynelatende biter Bahrains Husain Alsayyad i armen.

Alsayyad viste fram et rødt merke på armen til dommeren, som trakk fram det blå kortet til Skorupa. Det er en strengere straffe enn rødt kort og gjelder for grove forseelser. Det gir både utvisning, og suspensjon i neste kamp.

- Det er første gang det har skjedd med meg i en håndballkamp. Han tok munnen sin til armen min. Jeg vet ikke om han bet meg eller ikke, men han prøvde å bite meg, sier Alsayyad til TV 2 Danmark.

IMPONERT: De norske håndballgutta lar seg imponere over en snodig polsk tradisjon. Video: Euronews / Myhrvold Simensen/Skingen Vis mer

Selv viste amerikaneren ingen forståelse for beslutningen.

- Det er en fullstendig gal beslutning. Jeg åpnet ikke munnen min, jeg beskyttet bare hodet. Det var ingen ulovlig kontakt, jeg er veldig sur nå, sier Skorupa til TV 2 Danmark.

USAs svenske trener Robert Hedin var rasende på sidelinja etter situasjonen. Hedin har tidligere trent det norske herrelandslaget.

- Amerikaneren Skorupa gjør en helt ubegripelig Suarez og biter sin motstander fra Bahrain. Blått kort etter videogransking og sjekk av bitemerke, skriver den svenske journalisten Patrick Ekwall på Twitter.

BITING?: USAs Paul Skorupa og Bahrains Husain Al Sayyad i duell før den angivelige bitinga. Foto: Johan Nilsson/TT / TT NEWS AGENCY / AFP) / Sweden OUT
BITING?: USAs Paul Skorupa og Bahrains Husain Al Sayyad i duell før den angivelige bitinga. Foto: Johan Nilsson/TT / TT NEWS AGENCY / AFP) / Sweden OUT Vis mer

Viaplays programleder Ørjan Bjørnstad kalte det en «liten biteskandale».

- Bildene viser tydelig at Skorupa har vært nede med munnen. Selv om det ikke vises helt tydelig er det ingen tvil, mente Ole Erevik.

Han sikter til fotballspilleren Luis Suárez, som beit en motspiller. Blått kort betyr at Skorupa kan straffes ytterligere etter at dommerne har levert en rapport.

Bahrain vant kampen 32-27. USA er i hovedrunden i et håndball-VM for første gang.

Tidligere i mesterskapet tok de også sin første VM-seier noensinne da de slo Marokko.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer