Sjokkbildet som skal skremme Sverige

I kveld skal Rooney banke svenskene.

Følg England - Sverige direkte fra kl. 21!

(Dagbladet.no): Wayne Rooney ble sluppet løs den siste halvtimen da England slo Trinidad & Tobago 2-0 på torsdag. I kveldens gruppefinale mot Sverige starter United-spissen på topp sammen med Michael Owen - noe Sven Göran Eriksson annonserte uvanlig tidlig.

I går forklarte han hvorfor. Svennis vil nemlig skremme vettet av svenskene.- Motstanderne våre misliker å høre at Rooney skal starte. Han er «on fire» på trening, og takler over hele banen. Jeg tror ikke noen ønsker å møte Rooney nå, selv om han akkurat er kommet tilbake fra skade, sier Eriksson.

Og svenskene har grunn til å være redde - i hvert fall om man skal dømme etter dagens The Sun-forside.

Tabloidavisa har klint opp en kroppsmalt og fryktinngytende Rooney over hele førstesida, og advarer i tittelen:

«Vær redde - vær veldig REDDE».

Rooney-effekten

Mot Trinidad & Tobago lyste det innsats av Rooney, selv om han ikke lyktes i alt han foretok seg. Men man kunne likevel se hvordan han løftet lagkameratene sine bare i kraft av sitt nærvær.

SPILLEKÅT: Wayne Rooney starter for England mot Sverige i kveld. Det bør skremme svenskene, håper Svennis. Foto: AP
SPILLEKÅT: Wayne Rooney starter for England mot Sverige i kveld. Det bør skremme svenskene, håper Svennis. Foto: AP Vis mer

Det så Svennis også. Og er klok nok til å ikke undervurdere Rooney-effekten.

- Det er viktig for lagkameratene, for laget og for fansen at Rooney er tilbake. Alle ønsker å se ham spille. Det spiller ingen rolle om man er Chelsea-fan, Tottenham-fan, Everton-fan - eller til og med Manchester City-fan, påstår han.

Denne uka har Rooney vært en villbass på England-treninga i ordets aller mest positive forstand. 20-åringen har nesten for mye energi - så mye at at Svennis har vært nødt til å sette ned foten.

Ville være keeper

- Ingenting overrasker meg lenger når det er snakk om Wayne Rooney. Til og med når treningsøkta er over og vi skal terpe frispark, ønsker han å stå i mål. Men det fikk han ikke lov til, ler Englands landslagssjef.

Han ber likevel folk om å ikke forvente for mye av Rooney - som tross alt bare har en drøy halvtimes kamptrening siden han brakk metatarsalbeinet 29. april.

- Jeg tror ikke vi skal forvente for mye mot Sverige. Ikke forvent at han skal være 100 prosent sitt gamle jeg og gjøre alt på egenhånd. Det jeg forventer er at han blir bedre, og for å bli det trenger han kamptrening. Det man mister litt etter et så langt skadeavbrekk er touchen, kombinasjonene og timingen, sier Eriksson.

Gir Owen et løft

Sjokkbildet som skal skremme Sverige

Michael Owen har så vært en gedigen skuffelse i Englands to første kamper, men Svennis-yndlingen får likevel fornyet tillit i kveld.

Og med Wayne Rooney ved siden av seg tror Eriksson at Newcastle-spilleren omsider vil glitre.

- De spiller alltid godt sammen. Jeg antar at det vil bli lettere for Michael mot Sverige. Med Rooney som makker kan han holde seg på topp, mens Wayne kan være bindeleddet til midtbanen, sier han.

• Din kommentar: Hva forventer du av Rooney i kveld?

<B>IVRIG:</B> Wayne Rooney takler over hele banen og forsøkte også å gå i mål da England skulle terpe frispark. Men da sa Sven Göran Eriksson nei.
<B>VÆR REDDE:</B> Svenskene bør være veldig redde, fastslår The Sun og kliner til med dette sjokkbildet av Wayne Rooney.