Sjokkbølger skal få Belsvik på banen igjen

ULLEVAAL (Dagbladet): Først satte han inn sitt 156. seriemål og brakte Vålerenga i ledelsen. Et drøyt kvarter seinere måtte scoringsmaskinen Petter Belsvik (34) forlate banen med akillesskade. I dag skal han behandles med sjokkbølger for å bli kampklar igjen fortest mulig.

- Ti minutter etter scoringen hogg det til i akillesen i venstrebeinet. Da klarte jeg ikke å løpe mer og måtte bare gi meg. Håpet er at skaden er kortvarig, og at jeg er spilleklar igjen til onsdagskampen mot Brann i Bergen, sier Petter Belsvik til Dagbladet.

Vålerenga-lege Erik Rosenlund skal behandle ham på Volvat i dag.

- Forferdelig trist

- Om akillesen kan bli bra igjen så fort, gjenstår å se. Petter skal behandles med sjokkbølger, som skjer ved at vi gnir en pistol over området der scenen er skadd. Han vil få 10 sjokkbølger i sekundet, og 2000 bølger totalt. Behandlingen skal skje med fem dagers mellomrom, sier Vålerenga-lege Erik Rosenlund.

Belsvik har nå to mål igjen for å tangere scoringsrekorden til Odd Iversen på 158 mål.

- Det var forferdelig trist å måtte gå ut i førsteomgangen i går, etter å ha kommet så bra i gang. Hele tida kom det innlegg fra Stian Ohr ute på høyrekanten. Det er drømmen for en spiss å bli vartet opp med så mange fine baller, sier Petter Belsvik.

Stian Ohr var nest sistemann på begge Vålerenga-målene. Det første var et perfekt innlegg på beinet til Belsvik, det andre en godt slått corner rett på hodet til lagkaptein Tom Henning Hovi.

- Jeg har alltid vært servitør, også i Molde og Start. Det er like viktig å servere målgivende pasninger som å score, sier Stian Ohr.

- Seieren viktigst

Tobias Grahn sesongdebuterte i Tippeligaen i går, og ble byttet ut 25 minutter før slutt. Supersvensken som kanskje blir norsk, var voldsomt ivrig, men ikke alltid like god venn med ballen.

- Det var gøy å komme i gang igjen, selv om jeg har et stykke igjen til toppformen. Heller ikke laget kom opp på vanlig nivå i går. Vi ble overspilt på midtbanen i perioder, dessuten var det for mye baller i lufta som bare fløy forbi oss. Det viktigste i går var seieren, sier Tobias Grahn.

- Opp og ned

Spillende trener Kjetil Rekdal synes laget hans svinger for mye i prestasjonene.

- Vi er veldig opp og ned, det må vi stramme opp fortest mulig. Vi var nær seieren mot Stabæk sist, i går kom den i det mange kaller revansjoppgjøret for nedrykket til 1. divisjon høsten 2000. Selv om vi har mye å gå på, er vi i gang poengmessig. Ingen tvil om at seieren i går gir selvtillit, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.