Sjokkbytte i NBA: Betaler 2,6 milliarder for stjerneduo

Brooklyn Nets henter Kevin Durant og Kyrie Irving og er plutselig en av NBAs mest ettertraktede.

TIL BROOKLYN: Kyrie Irving og Kevin Durant bytter fra henholdsvis Boston Celtics og Golden State Warriors for å spille for Brooklyn Nets de neste fire årene. Foto: NTB scanpix
TIL BROOKLYN: Kyrie Irving og Kevin Durant bytter fra henholdsvis Boston Celtics og Golden State Warriors for å spille for Brooklyn Nets de neste fire årene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På et øyeblikk har Brooklyn Nets gått fra latterliggjøring til en av NBAs virkelige storlag.

I natt sikret de seg underskriften til to av basketballverdens aller største stjerner, i Kevin Durant og Kyrie Irving.

Durant signerte en kontrakt, som vil betale ham 1,4 milliarder kroner over de neste fire åra for å spille for New York-laget. Samtidig punger de ut 1,2 milliarder kroner for Irving over den samme tidsperioden.

Gjennom hele den foregående sesongen har det vært spekulert i at Durant skulle bytte ut Golden State Warriors med New York Knicks når kontrakten hans gikk ut 30. juni, og at Irving skulle komme med ham fra Boston Celtics.

I stedet var det Brooklyn Nets som klarte å lure til seg det som blir en av ligaens mest formidable duoer.

Da Golden State Warriors skjønte at Durant var tapt, tok laget som har vunnet 3 av de siste fem titlene i ligaen raskt grep. I stedet for å miste Durant uten å få noe i retur, inngikk de en «sign and trade»-avtale, som sørget for at Nets' stjernespiller D'Angelo Russell ender opp hos dem som en del av Durants overgang til Brooklyn.

Langtidsskadet

Likevel kommer det til å være noen spørsmålstegn rundt laget. Durant har vært en av ligaens beste spillere det siste tiåret, og har blitt kåret til både ligaens mest verdifulle spiller i 2014 og mest verdifulle spiller i NBA-finalene to ganger (2017, 2018), men i årets finale mot Toronto Raptors røk akillesen til 30-åringen da han forsøkte seg på et comeback fra en leggskade han slet med gjennom sluttspillet.

Det betyr at han kommer til å være ute hele neste sesong, og at Nets betaler ham 325 millioner kroner i en sesong han ikke blir å finne på parketten.

Kyrie Irving på sin side, røk uklar med flere av sine lagkamerater i Boston Celtics gjennom sesongen og sleit i sluttspillserien mot Milwaukee Bucks, hvor de grønne skuffet stort og enkelt ble slått. Han har også tidligere hatt et anstrengt forhold med Lebron James da de var lagkamerater i Cleveland Cavaliers, til tross for at laget tok en historisk NBA-tittel etter å ha ligget under 3-1 i finalekamper mot Golden State Warriors.

De to spillerne er gode venner, og Nets skal også ha signert en tredje nær venn av dem, den tidligere All Star-spilleren DeAndre Jordan, for å sørge for at det var hos dem Irving endte opp.

Bygget opp laget

Det er bare tre år siden at Brooklyn Nets ble ansatt som ligaens største vits. Laget var det dårligste i ligaen, og hadde gitt bort nærmest alle sine framtidige draftvalg til Boston Celtics i et håpløst forsøk på å vinne med veteraner noen år tidligere.

Nets måtte gjøre noe drastisk. Inn kom newzealandske Sean Marks, som hadde bakgrunn som assistentsjef i en av NBAs mest betrodde organisasjoner, San Antonio Spurs.

På tre år har han og hans betrodde snudd Nets fra håpløshet og fortvilelse til et mannskap godt nok til å lure til seg Durant og Irving.

Fortvilelsen er derimot stor hos byrival New York Knicks. I mars i år byttet de vekk sin store stjerne og framtidshåp, den 221 centimeter lange, latviske 23-åringen Kristaps Porzingis for å skaffe seg nok plass under NBAs lønnstak til å signere Durant og en annen storstjerne.

Når Durant og Irving i stedet valgte Nets, har Knicks vært nødt til å hente spillere fra andre og tredje hylle og håpe på at en annen storstjerne skal velge dem en gang i framtida.

Klubben har ikke nådd sluttspillet siden 2013 og har ikke vunnet en tittel siden 1973, til tross for posisjonen som en av NBAs mest tradisjonsrike og største lag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer