Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkbyttet som skapte reaksjoner: - Jeg fikk ikke lov til å spille mer

Caroline Graham Hansen sliter med kneet.

ROTTERDAM/OSLO (Dagbladet): Da Norge trengte scoring for å holde liv i håpet om å kvalifisere seg til Rio-OL, ble kampens beste spiller, Caroline Graham Hansen, erstattet av Lene Mykjåland. Det skjedde etter 63 minutter på stillingen 1-1.

Målscoreren var på ingen måter fornøyd med det byttet, noe hun viste tydelig da hun forlot banen.

Det var også mange andre som hevet øyenbrynene over den avgjørelsen.

«Finjord tar av Graham Hansen for Mykjåland?!?!» skrev blant annet TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på Twitter.

Graham Hansen sier følgende til Dagbladet om byttet:

- Det var avtalt på forhånd at jeg skulle ut. Jeg kunne spilt mer, man kan alltid spille mer, men i dag ble det tatt hensyn til helsa mi. Jeg fikk ikke lov til å spille mer. Det er selvfølgelig bitter, men sånn er det. Man er alltid villig til å ofre seg for laget.

Graham Hansen sliter med det Finjord kaller en «skummel kneskade» som er «farlig å utfordre». Landslagssjefen sier at valget om å bytte henne ut ble tatt før kampen.

- Før kampen var det usikkert om Caro kunne spille i det hele tatt. Hun har vondt i kneet etter tre kamper å en uke. Derfor bestemte vi at hun skulle spille en omgang - 60 minutter maks. Det var selvfølgelig synd. For Caro har en x-faktor som utgjør forskjeller, sier Roger Finjord. 

Norge maktet aldri å få den andre scoringen, men kan trøste seg med at seier ikke ville vært nok til å kvalifisere seg. Sverige reiser til Rio-OL etter 1-1 mot vertsnasjon Nederland.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram