Alexander Legkov frifunnet for doping

SJOKKDOMMEN: De trodde de hadde avslørt ham. Så raknet bevisene

Skrapemerker på prøveflaskene, pinlige e-mail og vitnemål om juks var ikke nok for å klistre Alexander Legkov til den russiske svindelen. Innholdet i Legkov-dommen er som en god episode med True Crime.

VANT OGSÅ TIL SLUTT: Beviskjeden mot Alexander Legkov virket sterk før nye CAS-dommere skjerpet de juridiske kravene. Nå har han fått tilbake OL-gullet fra 5-mila i 2014. Bare utøverne med "umenneskelig saltinnhold" i urinprøvene ble felt i sakene mot 39 russiske OL-stjerner. FOTO: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet.
VANT OGSÅ TIL SLUTT: Beviskjeden mot Alexander Legkov virket sterk før nye CAS-dommere skjerpet de juridiske kravene. Nå har han fått tilbake OL-gullet fra 5-mila i 2014. Bare utøverne med "umenneskelig saltinnhold" i urinprøvene ble felt i sakene mot 39 russiske OL-stjerner. FOTO: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR tre måneder siden ble den russiske langrennshelten Alexander Legkov frifunnet for dopingbruk. Dommen var så sjokkerende at IOC-sjef Thomas Bach; den mektigste mannen i internasjonal idrett, umiddelbart krevde at hele domstolen måtte legges om. Han ville ha en fullstendig reform av rettssystemet fordi dommerne i Idrettens Voldgiftsråd (CAS) hadde opphevet IOCs avgjørelse om å stryke Legkovs 5-mils gull fra Sotsji-2014 sammen med OL-resultatene til 27 andre påstått dopete russiske idrettshelter.

- Vi har fått høre at begrunnelsen for dommen kommer først seint i februar. Det er svært lite tilfredsstillende, sa en opprørt Bach dengang. Da synes han det var ille å måtte vente litt på den juridiske forklaringen på frifinnelsen.

Nåja; den begrunnelsen kom ikke før i forrige uke, og da hørte du ikke IOC-sjefen snakke noe om disse overraskende CAS-dommene før han i går fortalte at IOCs styre nå hadde bestemt seg for å anke avgjørelsene til sveitsisk høyesterett:

- Vi tok på oss skoa til de utøverne som endte bak russerne. De kan jo spørre oss om hvorfor vi ikke anket. Hvis bare en eneste av dem gjør det, har ikke jeg noe godt svar, forklarte Bach malerisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer