Sjokkerende bilder

Bildene fra New Zealand vekker oppsikt. Nærmere 47 000 personer fant veien til en landskamp i rugby.

Bildene fra New Zealand vekker oppsikt. Nærmere 47 000 personer fant veien til en landskamp i rugby. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For bare noen måneder siden var det den mest naturlige ting i verden, men bildene fra New Zealand denne helga, vekker nå stor oppsikt:

De siste åtte månedene har store deler av verdenssamfunnene unngått store forsamlinger, og alle de store idrettsarrangementene har gått med få, om noen, tilskuere på tribunen.

STAPPET TRIBUNE: I New Zealand. Foto:  AAP Image/David Rowland
STAPPET TRIBUNE: I New Zealand. Foto: AAP Image/David Rowland Vis mer

Søndag kom imidlertid bilder som viser at det er håp i enden av tunnelen. Rugbylandskampen mellom New Zealand og Australia dro hele 47 000 tilskuere, skriver Sky Sports.

Dette er mulig fordi New Zealand har lagt ned en betydelig innsats for å bekjempe coronasmitte, og har klart å holde smitten nede i ettertid. Det samme gjelder Australia, med unntak av et utbrudd i august som myndighetene raskt skal ha fått kontroll på.

«HAKA»: New Zealand sitt rugbylandslag er kjent for dansen «Haka». Video: All Blacks / Rødt Kort Vis mer

Kampen endte for øvrig 27-7 til New Zealand.

- Det er fantastisk å se at så mange av fansen kommer til Wellington for den første kampen på over ett år, og interessen foran den nesten kampen er stor, sier Chris Lendrum i det newzealandske rugbyforbundet i en uttalelse.

Dette var etter den første kampen mellom de to i New Zealand, der 31 000 tilskuere bivånet kampen. I Australia vil likevel tilskuerantallet være lavere på grunn av lokale restriksjoner.

I Norge ble for øvrig grensa nylig økt. Regjeringen har åpnet for at 600 personer kan få komme på fotballkamp, dersom smittebildet tilsier det.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer