Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrids slående likhet

Sjokkerende funn på lagbildet: - Dette er sykt

Har de øvd?

MESTERE: Real Madrid poserte før Champions League-finalen mot Liverpool. En sammenlikning med fjorårets finalebildet viser en skremmende likhet. Foto: Reuters / Phil Noble
MESTERE: Real Madrid poserte før Champions League-finalen mot Liverpool. En sammenlikning med fjorårets finalebildet viser en skremmende likhet. Foto: Reuters / Phil Noble Vis mer

Real Madrid er et lag stappfullt av verdensstjerner og individualister, noe Gareth Bales fantastiske brassespark i lørdagens Champions League-finale var et framstående eksempel på.

Sentralt i lagets suksess de siste åra er likevel kollektivet, samhandlingen mellom spillerne og en sjelden kontinuitet.

Det er lagbildene fra de to siste CL-finalene et godt eksempel på.

Skremmende likhet

Real Madrid stilte med den samme startelleveren i Kiev i år, som i Cardiff i fjor: Keylor Navas, Dani Carvajal, Raphaël Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric, Isco, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.

Likheten er faktisk nesten skremmende. Men det er ikke på grunn av at det er de samme spillerne.

Når man studerer posisjonen spillerne har på lagbildene, hvor hendene deres er plassert, mimikken og positur - er det omtrent prikk likt i år som i fjor. Det er nesten som startelleveren har øvd det inn.

Det har blant annet den svenske journalisten, Niklas Hermansson, bemerket seg:

- Dette er rett og slett sykt. Bildene fra finalen i Cardiff i fjor og Kiev i går. Nøyaktig samme startellever. Nøyaktig samme posisjoner. Nesten eksakt samme posisjoner på hendene på bildet også, skriver han på Twitter.

Ramos ødelegger

Sergio Ramos har fått mye kritikk i etterkant av finalen, og ødela kampen for mange Liverpool-fans da Mohamed Salah ble skadet i en duell med midtstopperen.

AVFEID: Medhi Benatia fikk soleklar beskjed fra de to fotomodellene om å holde labbene unna.Vis mer Vis mer

Ramos' opptreden på bildet er nok ikke like kritikkverdig, men 32-åringen er den eneste som ikke har armene sine i samme posisjon på begge bildene.

Helgas Champions League-seier var Real Madrids tredje strake triumf. I finalen i 2016 startet ni av de samme spillerne for den spanske hovedstadsklubben. Den gangen var Bale og Pepe den eneste forskjellen.

Både i år og i fjor ble Bale og Marco Asensio brukt som innbyttere. Mot Juventus i 2017 kom sistnevnte inn og punkterte kampen. Mot Liverpool var det waliseren som ble tunga på vektskålen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media