Patrice Evra sparket supporter

Sjokkerende oppførsel. Her sparker han en av sine egne: - Karriereselvmord

Patrice Evra (36) skal ha blitt utskjelt i en halv time under oppvarmingen. Til slutt fikk han nok.

REAGERTE MED SPARK: Patrice Evra sparket en Marseille-supporter i ansiktet. Foto: AP Photo/Luis Vieira/NTB Scanpix
REAGERTE MED SPARK: Patrice Evra sparket en Marseille-supporter i ansiktet. Foto: AP Photo/Luis Vieira/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): I går kveld gikk minnene tilbake til Eric Cantonas berømte spark på en tilskuer mot Crystal Palace på Selhurst Park i 1995. Denne gangen var det også en Manchester United-kjenning som var involvert.

Det svartnet totalt for Marseille-spiller Patrice Evra (36) før Europa League-kampen mellom Vitoria Guimarães og Marseille i Portugal. Backen skal ha mottatt drittslenging fra egne supportere under oppvarmingen, og svarte til slutt med å sparke en av dem i hodet.

Evra, som var satt opp som innbytter, fikk det røde kortet for opptrinnet. Ifølge franske L'Equipe skal supportere har slengt dritt i retning Evra i en halv time. Først forsøkte han å snakke dem til fornuft ifølge avisa, uten at det hjalp.

Han sparket først en ball mot supporterne, før han klatret over reklameskiltene og delte ut et slag mot en supporter (se video under).

Til slutt fikk franskmannen nok, og gikk til angrep på en av dem med et akrobatisk spark i hodehøyde (se video under), noe som førte til amper stemning mellom flere spillere og supportere.

Etterpå tok supporteren som ble truffet av sparket seg rundt reklameskiltene for å konfrontere Evra, som på sin side ble geleidet bort av lagkameratene.

Får kritikk

Marseille-manager Rudi Garcia bekrefter at Evra var offer for drittslenging, men kritiserer samtidig oppførselen til egen spiller.

- Pat har erfaringen og han må ikke reagere, det er tydelig, sier Garcia ifølge BBC.

- Du kan ikke svare på fornærmelser, uansett hvor stygge eller utrolige de er. Han må lære seg å være rolig, sier Garcia.

Evra virket iallfall rolig da han satte seg på tribunen etterpå, hvor han poserte på noen bilder med unge fans.

Om supporteren sier Garcia:

- Han er ikke en supporter av Marseille, fordi du kan ikke fornærme egne spillere, du må stå bak alle.

Slang med leppa

En supporter, som går under navnet William, forteller franske RMC at flere supportere ropte ting mot Evra, fordi de mener han ikke har levert varene etter ankomsten til Marseille.

Spillerne skal deretter ha begynt å skyte mot et mål på banen uten nett, og Evra skal ha sendt flere baller opp på tribunen. William hevder de andre spillerne beklaget dette, bare ikke Evra, som også skal ha truffet en publikummer i hodet.

Det skapte konfrontasjoner, og Evra skal ha sagt noe stygt om mødrene til supporterne. Etterpå eskalerte det, forteller William.

Ser på saken

Patrice Evra vant fem Premier League-titler i tillegg til Champions League i løpet av åtte sesonger i Manchester United. Han kom til Marseille fra Juventus i januar, men har bare spilt to kamper denne sesongen.

UEFAs disiplinærkomité har sett nærmere på saken,og har åpnet en disiplinærsak mot venstrebacken. Han er tiltalt for voldelig oppførsel og høringene skal finne sted neste fredag.

Evra kan sannsynligvis forvente seg en knallhard straff. Cantona ble ilagt en ni måneders utestengelse da han sparket en supporter i 1995.

Den tidligere Frankrike-manageren Raymond Domenech skal ha beskrevet opptrinnet som «karriereselvmord» på L'Equipe TV, skriver Goal.com.

- Han vet det er over og vil ikke spiller mer, sier Domenech, som tidligere har trent Evra.

I så fall vil backens siste spark i fotballsirkuset ha vært på en person og ikke en ball.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer