TUMULTER: Flere spillere var involvert i bråket. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB Scanpix
TUMULTER: Flere spillere var involvert i bråket. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB ScanpixVis mer

Everton-fan utestengt på livstid

Sjokkerende oppførsel med liten gutt på armen. Nå har supporter fått knallhard straff

Tilskueren som slo etter flere spiller i Europa League-kampen mellom Everton og Lyon, er utestengt på livstid.

(FourFourTwo): Det var i gårsdagens Europa League-kamp mellom Everton og Lyon på Goodison at de ekle scenene utspilte seg.

Etter 63 minutter oppsto det tumulter ute på banen etter en takling av Everton-kaptein Ashley Williams som sendte Lyon-keeper Anthony Lopes i reklameskiltene.

Det skjedde rett ved tribunen, og flere spillere fra begge lag ble involvert, deriblant kamphanene Williams og Lopes.

Plutselig kom også flere tilskuere til i sammenstøtet. Blant tilskuerne var en mann, med et barn på armen. Mannen slo åpenlyst mot noen av spillerne, og traff blant annet Bertrand Traoré.

- Det er ikke normalt det som skjedde. Når du ser dette, så hjelper vi hverandre som et lag og jeg kom for å hjelpe Lopes. Men en supporter slo meg! Det er utrolig, sier Lyons Traoré etter kampen ifølge Independent.

- Jeg tror ikke det er en del av den engelske kulturen å slå motstanderspillere, men det skjedde, sier Lopes ifølge BBC.

Straffes hardt

Og nå får den skyldige knallhard straff, ifølge Everton.

- Vi har identifisert en person som vi nå vil gjøre noe med. Dette inkluderer utestengelse fra framtidige Everton-kamper og klubben vil legge inn en formell klage til Merseyside-politiet, heter det i en uttalelse fra klubben.

Politiet i Liverpool har allerede bekreftet at de etterforsker hendelsen som ikke hører hjemme på en fotballbane.

- Merseyside-politiet kan bekrefte at betjenter kommer til å se på videobilder og snakke med vitner for å finne ut om det skjedde noe straffbart, og i så fall hva, heter det i en uttalelse.

UEFA meldte i ettermiddag at det er innledet disiplinærsak mot Everton for «aggresjon fra supportere mot spillere». Saken vil bli behandlet 16. november, skriver NTB.

Everton ble ilagt en bot på 8 837 pund av UEFA forrige måned etter tribunebråk i forbindelse med hjemmekampen mot Hajduk Split i august.

- Slik som skjer

Ashley Williams som var katalysatoren for tumultene, var ikke med på at det var noe alvorlig som skjedde.

- Det er slik som skjer, det er fotball. Det er hva det er. Det er veldig følelsesladet. Vi ønsker å vinne kampen, de ænsker å vinne kampen og ting skjer. Det var bare en slik dag, sier Williams ifølge Independent.

En presset Everton-manager nektet å gi Williams skylden for tumultene. Han mener dommeren må ta på seg noe av skylden.

- Jeg tror spillernes irritasjon vokste gjennom kampen og etter min mening var det problemet for dommeren, sier Koeman.

- Dommeren var nederlender, men han gjorde ikke noe med filmingen til noen av Lyon-spillerne. Fekir kastet seg ti ganger i første omgang. Jeg forstår at spillerne mine blir frustrerte, mener Koeman.

Manageren er svært presset etter Evertons svake sesongstart. Spillerne hans må levere en god prestasjon mot Arsenal om murringen ikke skal forsvinne med det første.