Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjokkerende påstander: - Liverpool er lyst i bann av Gud for å støtte homofile

Mener det forklarer formsvikten.

KONTROVERSIELL MELDING: Meldingen politikeren og den tidligere ordførerkandidaten Paul Rimmer la ut på sin Facebook-side tidligere denne uken har skapt reaksjoner. Han mener grunnen til Liverpools svake form er at de for to år siden sponset byens Gay Pride-parade. Foto: NTB Scanpix / Facebook
KONTROVERSIELL MELDING: Meldingen politikeren og den tidligere ordførerkandidaten Paul Rimmer la ut på sin Facebook-side tidligere denne uken har skapt reaksjoner. Han mener grunnen til Liverpools svake form er at de for to år siden sponset byens Gay Pride-parade. Foto: NTB Scanpix / Facebook Vis mer

(Dagbladet): Etter den eventyrlige fjorårssesongen som endte med en 2.-plass i Premier League, har det i år blitt en solid nedtur for de røde fra Merseyside.

Målgarantisten Luis Suarez pakket kofferten og flyttet til Barcelona, og Daniel Sturridge har vært skadet. Samtidig har samtlige spillere falt et hakk eller to fra i fjor.

- Vil bli straffet Det er nesten like mange forklaringer på kollapsen som det er synsere, men én stikker seg ut av mengden - den engelske politikeren Paul Rimmer som mener resultatene er et resultat av «vrede fra oven».

- I 2012 sponset Liverpool byen Gay Pride-parade. Med mindre de gjør bot på dette vil de fortsette å være forbannet. I bibelen står det at sodomi forderver en nasjon. De som promoterer den vil bli straffet og kastet ut av landet, skrev han på sin Facebook-profil tidligere denne uka, før han fortsatte:

- Alle vet at homoseksualitet er feil, men nå må vi late som om det er fint og normalt. Alle som påpeker at det er perverst blir automatisk stemplet som onde. Det er en dyp moralsk og spirituell sykdom.

Siterer bibelen Uttalelsene til Rimmer har naturlig nok ikke gått under radaren. Lokalavisa Liverpool Echo har snakket med Gary Millar, styrelederen i en interessegruppe for lesbiske og homofiles rettigheter. Han mener det er viktig at slike utsagn faktisk debatteres og ikke bare blir stående.

image: Sjokkerende påstander: - Liverpool er lyst i bann av Gud for å støtte homofile

- Det er for lett for overskriftsjegere å forklare fotballresultater, flom og insektsvermer med hvem som elsker hvem. Deres syn må ikke bortforklares som en «utrrykk for ytringsfriheten», sier Millar.

Rimmer, som stilte som ordførerkandidat i Liverpool i 2012, sier selv at han ikke på noen måte vil beklage uttalelsene, men understreker at det ikke er hans mening. Han siterer bare bibelen.

- Det står i bibelen at enkelte former for oppførsel går mot Guds lover og derfor vil Gud reagere på brudd på disse. Han vil forbanne de som går mot hans vilje med viten. Jeg repeterer bare det som blir sagt i bibelen. Jeg vil bare gjøre folk klar over at Gud har en lov og om du ikke holder deg innefor rammene av denne vil det bli konsekvenser.

Trå start Forbannelse eller ei, Liverpool får allerede søndag klokka 17 mulighet til å reise kjerringa da Arsenal gjester Anfield. Et Arsenal-lag som ser ut til å være på sporet av formen.

Forrige helg ble de flere nummer for store for et Newcastle-lag som ble slått 4-1 på Emirates, mens Liverpool møtte veggen David de Gea på Old Trafford.

TØFF START: Brendan Rodgers og Liverpool har fått en tøff start på årets sesong. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB SCANPIX
TØFF START: Brendan Rodgers og Liverpool har fått en tøff start på årets sesong. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB SCANPIX Vis mer

Så langt denne sesongen har Liverpool sanket 21 poeng på 16 kamper, og ligger på en 11.-plass. På tilsvarende tidspunkt i fjor var poengfangsten mer enn det dobbelte, to poeng bak søndagens motstander Arsenal.

MOTSTANDER: Søndag venter Arsene Wenger og Arsenal for Liverpool på Anfield. Foto: AP Photo/Tim Ireland/NTB Scanpix
MOTSTANDER: Søndag venter Arsene Wenger og Arsenal for Liverpool på Anfield. Foto: AP Photo/Tim Ireland/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media